Rivian, compania ce rivalizează cu Tesla, va începe să vândă mașini electrice în Europa

Autor: Marius Vișan 12 iul. 2021 Știri auto

Compania Rivian a confirmat că va începe să vândă vehicule în Europa la începutul anului 2022.

Producătorul de vehicule electrice a confirmat știrea printr-un e-mail trimis clienților potențiali din Europa: ”Intenționăm să extindem vânzările în Europa, la un moment dat, la începutul anului 2022!”

Rivian este văzut ca un potențial rival pentru Tesla, cel mai mare producător de vehicule cu baterii la nivel mondial. Compania Rivian are sediul în Irvine, California.

Se așteaptă ca Rivian să înceapă livrările în SUA mai târziu în această lună, în timp ce livrările vor începe în Canada în noiembrie.

E-mailul nu menționează care dintre cele două modele, R1T sau R1S, va fi lansat în Europa. Merită amintit că piața camionetelor este mult mai mică în Europa decât în ​​America de Nord, așa că va fi interesant să vedem dacă pick-up-ul R1T va fi vândut alături de SUV-ul R1S.

Ce poate să facă un autovehicul Rivian

Luna trecută, Rivian a oferit câteva detali cu interiorul lui R1T. În funcție de specificații, pick-up-ul complet electric poate fi echipat cu scaune din piele ecologică, acccesorii decorative din lemn de frasin și o căptușeală pentru plafon din microfibră reciclată 100%. Dispune, de asemenea, de scaune frontale reglabile electric în opt direcții, cu suport lombar electric în patru direcții și funcții de încălzire și ventilare.

Noul brand auto dorește să demonstreze că un pick-up electric poate fi la fel de capabil ca unul alimentat cu combustibil.

Rivian R1T va fi oferit în diverse configurații, dar cea mai puternică va dispune de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.

Fiecare motor electric are o putere de 147 kW, puterea totală pe care o are la dispoziție Rivian R1T fiind configurată, în funcție de model, la praguri de putere între 300 kW și 562 kW (408 CP – 764 CP). Pachetele de baterii sunt oferite cu o capacitatea de 105 kWh, 135 kWh sau 180 kWh. Asta înseamnă o autonomie de circa 370 km, 485 km, respectiv 645 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Rivian


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide