Pick-up-ul electric Rivian R1T primește botezul deșertului – VIDEO

Autor: George Cristea 28 iun. 2020 Știri auto

Pick-up-ul electric Rivian R1T primește botezul deșertului. Un prototip a fost filmat în timpul testelor de anduranță desfășurate în deșertul din Arizona.

Intră în Galeria FOTO

Rivian este producătorul american care se pregătește să dea o replică viguroasă Tesla cu cele două modele electrice ale sale – pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S. După cum dovedește videoclipul de mai jos, faza de dezvoltare s-a încheiat, iar pick-up-ul electric al Rivian se pregătește de debut, nu înainte de a fi testat în cele mai dure condiții.

Rivian dorește să demonstreze că un pick-up electric poate fi la fel de capabil ca unul alimentat cu combustibil, iar, în unele cazuri, chiar superior. În aceste demers, testele de anduranță din deșertul Arizona se dovedesc a fi extrem de importante. Cei de la Rivian au filmat traseul de test, în care pick-up-ul R1T pare să nu aibă nicio problemă la traversarea unei zone cu bolovani pe un traseu off-road, și nici la rularea pe drumrui neamenajate.

Pick-up-ul electric Rivian R1T are specificații impresionante

Rivian R1T va fi oferit în diverse configurații, dar cea mai puternică va dispune de patru motoare electrice – câte unul pentru fiecare roată – conectate într-un sistem care permite torque vectoring – reglajul fin al cuplului transmis la fiecare roată. Acest sistem este responsabil, în cea mai mare parte, de rezultatele impresionante în off-road pe care le puteți vedea mai jos.

Fiecare motor electric are o putere de 147 kW, puterea totală pe care o are la dispoziție Rivian R1T fiind configurată, în funcție de model, la praguri de putere între 300 kW și 562 kW (408 CP – 764 CP). Diferitele praguri de putere beneficiază de valori diferite ale capacității bateriei, aceasta putând avea capacitatea de 105 kWh, 135 kWh sau 180 kWh. Potrivit Rivian, asta înseamnă o autonomie de circa 370 km, 485 km, respectiv 645 km.

Sistemul de încărcare al bateriei este capabil să folosească curentul unei stații rapide, de până la 160 kW, sau un sistem casnic în curent alternativ de 11 kW. Capacitatea de remorcare se anunță, de asemenea, importantă, la 5.000 kg.

Rivian anunțase anterior un preț de vânzare care pornește de la 69.000 de euro dar, după ce Tesla a anunțat un preț mult mai mic pentru Cybertruck, a revenit și a spus că va reconsidera prețul lui  R1T. De asemenea, un alt pick-up electric, Lordstown Endurance, va intra pe piață la un preț de circa 52.000 de dolari.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide