Roadster-ul lui Elon Musk a parcurs aproape 3,2 MLD. km în spațiu

Autor: Cristian Gubandru 24 feb. 2022 Știri auto

Elon Musk și-a lansat propriul roadster Tesla în spațiu în urmă cu patru ani, iar de atunci a parcurs aproape 2 miliarde de mile (3,2 miliarde de km) în spațiu.

Musk și-a lansat Tesla Roadster în spațiu cu racheta Falcon Heavy a SpaceX. Acum se află la mai mult de 234 de milioane de mile (377 de milioane de km) de Pământ și este de fapt mai aproape de Marte.

La scurt timp după ce mașina sport electrică a fost lansată în spațiu, a fost deschis site-ul WhereisRoadster.com  pentru a urmări mișcările folosind datele NASA.

Acest site a dezvăluit că exemplarul Tesla Roadster se îndepărtează de Pământ cu 3.731 mph (6.005 km/h) în timp ce se îndreaptă spre Marte cu 17.370 mph (27.955 km/h). Roadster-ul se află la mai puțin de 200 de milioane de mile (320 de milioane de km) de Marte și a parcurs aproape 2 miliarde de mile în spațiu.

Mașina lui Elon Musk a călătorit aproape 3,2 MLD. km

În ultimii patru ani, roadsterul a călătorit aproape 3 miliarde de kilometri și a parcurs aproximativ 2,6 bucle în jurul Soarelui, în cea mai mare parte printr-un vid sterp și gol.

Ocazional, mașina se va apropia destul de mult de alte obiecte cerești. În 2020, vehiculul s-a apropiat pentru prima dată de Marte, trecând la mai puțin de 8 milioane de kilometri de planetă- de aproximativ patru ori distanța dintre Pământ și Lună.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit datelor NASA, este posibil ca mașina să nu mai treacă pe lângă o altă planetă până în 2035, când va trece din nou pe lângă Marte. Apoi, va face două treceri la câteva milioane de kilometri de Pământ în 2047 și 2050.

O lucrare academică a estimat că șansele ca mașina să se ciocnească cu Pământul în următorii 15 milioane de ani sunt de aproximativ 22%. Șansele ca ea să se ciocnească de Venus sau de Soare sunt de 12% fiecare.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide