Rolls-Royce anunță că va lansa numai mașini electrice

Autor: Adrian Somai 14 feb. 2023 Știri auto

Marii producători de pe scena auto globală își anunță cu rândul deciziile de electrificare a gamei, ultimii pe această listă fiind cei de la Rolls-Royce. Potrivit lui Torsten Muller Otvos, CEO-ul companiei, Rolls-Royce va lansa începând de acum exclusiv modele echipate cu sisteme de propulsie electrice. Astfel, până la sfârșitul deceniului, cei de la Rolls-Royce își propun să aibă o gamă numai cu modele electrice.

Decizia celor de la Rolls-Royce nu este una surprinzătoare pentru nimeni în momentul de față, aproape toate numele mari din industria auto anunțandu-și intenția de a își electrifica gama de modele mai devreme sau mai târziu. Vrem sau nu să recunoaștem, electrificarea este principalul trend din industria auto în ziua de astăzi.

În plus, cei de la Rolls-Royce au făcut deja un prim pas important în această direcție, prezentând în 2022 primul său model cu propulsie electrică din istorie. Este vorba despre Spectre, un model care a creat un val uriaș de entuziasm în jurul său la momentul lansării. Livrările noului model sunt programate să înceapă în ultima parte a acestui an. Astfel, Spectre a pus bazele unei noi etape în care intră producătorul britanic.

Ce se întâmplă cu actualele modele Rolls-Royce

Așa cum spuneam și mai devreme, anunțul a venit chiar din partea CEO-ului Torsten Muller Otvos. Acesta a declarat recent pentru publicația Car Magazine că “toate modelele viitoare lansate de Rolls-Royce vor fi electrice”. Așadar, este de la sine înțeles că nu vom mai vedea modele echipate cu sisteme clasice de motorizare și nici măcar cu sisteme hibride din partea britanicilor.

Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla cu actualele modelele din gama producătorului britanic. La ora actuală, în oferta Rolls-Royce se regăsesc câteva modele de renume, printre care Ghost, Phantom și Cullinan. Cel mai probabil, acestea vor fi disponibile până cel puțin în 2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide