Rolls-Royce a prezentat ”super coupe-ul electric de ultra-lux” denumit Spectre – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 oct. 2022 Știri auto

Prin dezvăluirea modelului Spectre, Rolls-Royce stabilește o nouă clasă de autovehicule: ”super coupe-ul electric de ultra-lux”, se arată în comunicatul de presă.

Rolls-Royce Spectre este primul vehicul electric al constructorului britanic de automobile de lux, iar, cu aproape trei tone, este și cel mai greu de până acum.

Primul vehicul electric (EV) de serie de la Rolls-Royce a fost dezvăluit sub forma modelului Spectre. Considerat primul super coupe de lux electric din lume, Rolls-Royce Spectre se află încă în fazele finale de testare (care se vor încheia abia la jumătatea anului 2023). Cu toate acestea, comenzile pentru primul Rolls EV au fost deschise, livrările urmând să înceapă spre sfârșitul anului 2023.

În cuvintele directorului general al Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, Spectre este produsul Rolls-Royce care atinge perfecțiunea.

Totodată, debutul lui Spectre marchează un moment crucial pentru marca britanică, care s-a angajat să devină complet electrică până în 2030.

Rolls-Royce Spectre atinge perfecțiunea

Ca și design, Spectre seamănă cu fratele său Wraith, deoarece arată destul de asemănător cu coupe-ul cu motor termic, în special din profil. Cu toate acestea, o privire mai atentă ar dezvălui partea din față care este mult mai modernă, cu o configurație a farurilor divizate și grila „Pantheon” caracteristică, care este cea mai largă montată vreodată pe un Rolls.

Grila este aproape complet etanșă și este, de asemenea, iluminată cu 22 de LED-uri. Chiar și statueta emblematică Spirit of Ecstasy a fost modificată pentru o mai bună eficiență aerodinamică, iar acest lucru se vede în coeficientul de rezistență la înaintare de 0,25 Cd, cea mai mică cifră de până acum pentru un Rolls.

În ceea ce privește dimensiunile, Spectre măsoară 5453 mm în lungime, 2080 mm în lățime și 1559 mm în înălțime, cu un ampatament de 3210 mm. Acest lucru înseamnă că Spectre este mai lung decât Wraith, dar și decât Cullinan. Cu toate acestea, însă, este mai scurt decât Phantom Coupe. Proporțiile sale generoase, precum și pachetul mare de baterii care îl propulsează, fac din Spectre cea mai grea mașină Rolls-Royce de până acum, cântărind 2.975 kg.

Cifrele finale privind puterea, accelerația și autonomia sunt încă în curs de actualizare

Rolls-Royce Spectre este așteptat să aibă o baterie litiu-ion cu o capacitate de peste 100 kWh. Asta înseamnă o autonomie WLTP de peste 500 de kilometri, iar testele inițiale indică faptul că această cifră se va apropia de 520 de kilometri. Consumul de energie este estimat în prezent la 21,5 kWh la 100 km.

Cei de la Rolls-Royce nu au specificat configurația exactă a motorului pentru Spectre, dar în comunicatul de presă este confirmat că acesta va dezvolta o putere maximă de 430 kW (aproape 585 CP) și un cuplu de 900 Nm, ceea ce îl face mai puternic decât Phantom Coupe cu motor V12.

Sprintul 0-100 km/h în Spectre va avea loc 4,5 secunde. Rolls-Royce Spectre se va încărca de la 10% la 80% în doar 34 de minute, atunci când este conectat la un încărcător rapid de 195 kW DC.

Din punct de vedere al prețului, Spectre se va încadra între SUV-ul Cullinan și sedanul Phantom.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide