Rolls-Royce Boat Tail – Așa arată cea mai scumpă mașină din lume

Autor: Elena Luchian 27 mai 2021 Știri auto

Rolls-Royce lucrează la ceea ce ar putea fi cea mai scumpă mașină din lume. Boat Tail este cel mai nou proiect unicat, creat la comandă de casa britanică de lux.

GALERIE FOTO

Divizia de Coachbuilding de la Rolls-Royce revine în forță, cu primul său automobil unicat din era modernă. Inspirat de ambarcațiunile de lux, Boat Tail este o decapotabilă care măsoară 5,8 metri în lungime.

Sweptail a fost cotat la 12,8 milioane de dolari. Era la acea vreme cea mai scumpă mașină din lume, până când Bugatti a prezentat La Voiture Noire, cu un preț de 18,7 milioane de dolari.

Boat Tail însă, le întrece pe toate, pentru că vorbim despre 28 de milioane de dolari. Dacă vi se pare scump, trebuie să știți că sunt trei persoane în lume care au plătit deja suma. Și trei vor rămâne, pentru că Rolls-Royce dorește să păstreze exclusivismul acestui automobil.

Rolls-ul din imagini este chiar primul construit. Noul său posesor vrea să-și păstreze anonimatul. Tot ce știm despre el este că mai are acasă un Rolls-Royce Boat Tail din 1932, restaurat.

La baza lui Boat Tail se află o versiune modificată a platformei Architecture of Luxury, pe care este construită și noua generație Phantom. Dar totul este nou la model. Panourile caroseriei, farurile LED ultra-înguste și stopurile au fost redesenate.

Cea mai scumpă mașină din lume este un restaurant de lux pe roți

Dar ceea ce atrage atenția în mod deosebit este partea posterioară cu un capac construit din lemn și balamale pe centru, cu două segmente care se deschid în direcții opuse.

Se regăsesc acolo două frigidere, un set special de tacâmuri din argint și farfurii din porțelan, amplasate pe un suport care se ridică atunci când portbagajul este deschis, pentru a facilita accesul.  Două scaune din fibră de carbon și un parasolar pot ieși și ele din portbagajul-minune.

Modelul va fi echipat și cu un sistem de protecție special, care protejează cabina dacă ploaia începe când acoperișul este coborât.

Cea mai scumpă mașină din lume este pusă în mișcare de motorul V12 twin-turbo de 6,75 de litri, care dezvoltă 563 de cai putere.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide