Un Rolls-Royce a fost confiscat de Poliția de Frontieră. Are o dotare ilegală!

Autor: David Andrei 27 mai 2021 Știri auto

Un Rolls-Royce Phantom a fost confiscat de Poliția de Frontieră la intrarea în Italia. Limuzina avea o dotare ilegală. A fost chemată imediat Garda Financiară. Potrivit presei italiene, dealer-ul care a intermediat livrarea mașinii ar putea fi amendat.

GALERIE FOTO

Un Rolls-Royce Phantom a creat agitație în portul Livorno de pe coasta de vest a Italiei. Mașina a sosit direct din Rusia cu un vapor. Poliția de Frontieră a efectuat controlul vamal standard și totul părea să fie în regulă. Dar numai până în momentul în care polițiștii au deschis portierele limuzinei. La bord, scaunele, fețele ușilor, volanul și bordul prezentau inserții din piele de crocodil. Specialiștii au identificat materialul exotic ca aparținând unei specii de crocodil pe cale de dispariție.

Rolls-Royce confiscat de Poliția de Frontieră pentru că avea inserții din piele de crocodil

Mașina ar fi trebuit să ajungă la un dealer auto din Roma, acolo unde a fost comandată de un client. Dar acesta nu o va mai primi așa cum a comandat-o. Iar, potrivit presei din Peninsulă, dealer-ul va fi amendat cu 20.000 de euro pentru că a acceptat să livreze un vehicul cu o dotare ilegală. Mai mult, materialul prețios va fi îndepărtat din cabina mașinii de lux, înainte ca aceasta să-i fie livrată clientului.

Rolls-ul de culoare albă a venit din Rusia, acolo unde interiorul, deja opulent al limuzinei, a fost modificat astfel. Rolls-Royce nu folosește piele de crocodil pentru mașinile sale. Folosește în schimb piele bovină, cristal și lemn de cireș, iar covorașele sunt realizate din lână de miel.

Pielea de crocodil este menționată în Convenția Internațională de la Washington privind protecția speciilor. Potrivit acestei convenții, este interzisă comercializarea unui astfel de material fără o autorizație specială. În mod evident, Rusia nu se supune normelor. Dar în statele membre ale Uniunii Europene, acestea trebuie să fie respectate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Agenzia IDM/Guardia di Finanza Livorno



Comentarii
Inchide