Rolls-Royce dezvăluie La Rose Noir. Vor fi construite doar 4 exemplare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2023 Știri auto

Rolls-Rolls prezintă La Rose Noir Droptail, o mașină cu o caroserie îndrăzneață și dramatică. Este primul exemplar dintr-o serie de 4 modele speciale.

Producătorul britanic de automobile de lux prezintă La Rose Noir Droptail, o mașină întunecată și dramatică pe care o numește o poveste de dragoste. Prezentat proprietarilor săi la un eveniment privat în cadrul Monterey Car Week, a fost inspirat de trandafirul Black Baccara. Rolls-Royce spune că simbolizează distilarea experiențelor prețuite de proprietarii săi, care exemplifică cunoașterea de cel mai înalt nivel.

Culoarea mașinii se numește True Love. Nuanța asemănătoare cu cea a rodiei are reflexii perlate ce se schimbă în funcție de modul în care lumina cade pe caroseria mașinii. Au fost folosite aplicate 5 straturi de lac peste stratul inițial de vopsea, fiecare fiind amestecat cu o nuanță diferită de roșu. Rolls-Royce susține că a fost nevoie de o echipă de specialiști pentru a dezvolta un nou proces de vopsea pentru culoare, un efort care a durat peste 150 de iterații pentru a perfecționa procesul.

Rolls-Royce La Rose Noir este o mașină specială, construită manual

Tema bicoloră se extinde și în ornamentele cromate ale lui La Rose Noire Droptail. Finisajul închis la culoare, denumit Hydroshade datorită calității sale lichide, a fost dezvoltat special pentru acest proiect. Aceste piese nu sunt vopsite ci, mai degrabă, un electrolit de crom specific este introdus în procesul de cromare și este co-depus pe fiecare substrat din oțel inoxidabil într-un strat de doar un micron gros – aproximativ aceeași lățime ca un fir de mătase de pânză de păianjen. Acest finisaj întunecat, dar reflectorizant, este continuat pe anumite detalii metalice din interior, fiecare dintre acestea fiind lustruit manual pentru a obține un finisaj lucios.

Droptail include un hardtop detașabil conceput pentru a-i oferi două aspecte distinctive. Acoperișul lung și jos conferă mașinii un aspect de coupe și prezintă o secțiune din sticlă electrocromă, care trece de la opac la aproape translucid la atingerea unui buton. Când este îndepărtat, Droptail devine un roadster deschis.

În interior, mașina își acoperă ocupanții cu materiale de cea mai bună calitate, mai ales finisajele din lemn. Format din 1.603 triunghiuri de furnir de lemn negru, reprezintă o expresie abstractă a petalelor de trandafir care cad. Modelul extrem de complex este în mod intenționat asimetric, deoarece clienții au dorit să reprezinte o împrăștiere naturală, organică a petale.

Mașina este dotată cu un ceas special, care poate fi demontat și purtat

Piesa centrală este un ceas unic de lux integrat în bordul mașinii, un concept Audemars Piguet Royal Oak de 43 de milimetri Cronograf Split-Secunde GMT Large Date. Se potrivește cu culorile lui La Rose Noire, încorporând contoare roșii și o ramă interioară roșie, oferind un contrast strălucitor cu cadranul negru evidențiat cu teșituri în tonuri de rodiu. Clienții au solicitat ca acesta să fie detașabil și purtabil.

La Rose Noire continuă linia de mașini construite manual a producătorului britanic și este unul dintre cele patru comisioane Droptail unice pe care constructorul de caroserii intenționează să le construiască.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide