Un român a vrut să aducă în țară un Audi A5. La graniță a avut o mare surpriză

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2021 Știri auto

Moda mașinilor aduse din Germania nu apus, încă, în România. De curând, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit un autoturism marca Audi A5, în valoare de 14.200 de euro, căutat de autoritățile din Germania.

”În data de 02.07.2021, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca Audi A5”, se arată în informarea emisă de Poliția de Frontieră.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autoritățile din Germania la data de 17.06.2021.

Autoturismul a fost evaluat la o valoare de 14.200 de euro. Acesta a fost indisponibilizată la sediul instituției. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Intră în GALERIA FOTO

Granița română a devenit un ”filtru” pentru mașinile cu probleme care încearcă să intre în țară

În 2020, peste 150 de autovehicule aflate în atenția autorităților din țară și din străinătate, semnalate furate sau căutate, au fost descoperite la frontieră.

În urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră au descoperit peste 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorități (122 autoturisme, 19 microbuze, 10 automarfare, 2 motociclete şi 3 remorci).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la PTF Petea (județul Satu Mare), PTF Nădlac II (județul Arad) și PTF Borș (județul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova, în PTF Albița şi PTF Sculeni, precum şi la granița cu Bulgaria.

În toate situațiile, conform legislației, pe numele celor implicați au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide