Un autoturism furat din Franța a fost descoperit la frontiera română

Autor: Marius Vișan 25 apr. 2021 Știri auto
Un autoturism furat din Franța a fost descoperit la frontiera română

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Renault care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța. Furtul respectivului autoturism a fost raportat la începutul acestui an.

În data de 25 aprilie  a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, M.T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un  autoturism marca Renault, model Captur, înmatriculat în Franța.

Șoferul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietarul de drept

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul are seria de șasiu diferită de cea înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat la control și că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța la data de 06.01.2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietarul de drept al acestuia, din Franța, pentru a se deplasa în R. Moldova și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul marca Renault este furat sau implicat în vreun litigiu.

Un autoturism Renault Captur în valoare de 40.000 de lei,

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de 40.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide