Un român cu o Dacia 1300 în New York-ul pustiu. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 13 apr. 2020 Știri auto

O Dacia 1300 își trăiește visul american în New York-ul pustiu. Metropola americană e în carantină generală. Acolo s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Dar este evident că mașina românească respect distanțarea socială.

GALERIE FOTO

Românul Eduard Palaghiță a realizat fotografii care vor rămâne în istorie. Dacia lui 1300 se plimbă nestingherită prin New York-ul aflat în “lockdown”. Imaginile seamănă izbitor cu cele cunoscute de cinefili din filmul “I am Legend” din 2007, în care virusologul Robert Neville, interpretat de Will Smith, rămâne singurul supraviețuitor sănătos după ce New York-ul a căzut victimă unui virus cu o tulpină letală modificată genetic.

„Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn”, este descrierea care însoțește albumul foto impresionant publicat pe Facebook.

Mașina portocalie, cu care Eduard a călătorit și pe celebra Route 66 în anul 2017, a văzut lumina zilei în 1977. Tocmai din acest motiv, numerele de înmatriculare personalizate redau cifrele “77”. În partea din față, ca un tribut adus originilor bătrânei Dacii, apare și plăcuța de înmatriculare care cu număr de România.

Sunt șase Dacii în Statele Unite, dar prima care a pus roțile pe pământ american a fost a lui Eduard Palaghiță, român din Brașov pasionat de design și colecționar de modele speciale. În garajul lui a ajuns recent și un concept Ford Ghia Vivace. Promotor a spus povestea unicatului Ghia AICI >>>

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Dacia 1300 New York



Comentarii
Inchide