O româncă a vrut să aducă în țară un Jaguar cu volan pe dreapta dar a avut o mare surpriză la graniță

Autor: Marius Vișan 24 mai 2021 Știri auto

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au depistat şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Jaguar, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Marea Britanie.

În data de 21 mai a.c., în jurul orei 13.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași au depistat pe raza localității Independența, județul Galați, un autoturism marca Jaguar, an de fabricaţie 2016, ce aparținea unei femei, cetățean român, în vârstă de 41 de ani.

Un Jaguar cu volan pe dreapta în valoare de 147.800 de lei

”Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie” menționează Poliția de Frontieră pe site-ul instituției.

Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul în sistem leasing de la o societate de profil din Marea Britanie și nu a mai achitat ratele aferente.

Poliţiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 147.800 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Mașinile aduse din UK după Brexit

După 1 ianuarie 2021 mai pot fi importate vehicule rutiere utilizate (second-hand) din Regatul Unit. Acestea trebuie să îndeplinească condițiile tehnice aplicabile la omologarea individuală a vehiculelor rutiere utilizate importate din state terțe. Pentru aceste vehicule postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului, iar norma de poluare minimă trebuie să fie Euro 3 sau Euro III, după caz.

După 1 ianuarie 2021, certificatele de inspecție tehnică periodică emise de o stație de inspecție tehnică periodică din Regatul Unit nu mai pot fi folosite pentru reînmatricularea unui vehicul în România. Este necesară efectuarea unei noi inspecții tehnice periodice de către Registrul Auto Român, cu ocazia omologării individuale și eliberării cărții de identitate a vehiculului în vederea reînmatriculării vehiculului în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontira


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide