România a produs peste 51.000 de autoturisme în mai 2023

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

Luna mai a anului curent a adus o creștere a producției de automobile în România, lucrurile mergând într-o direcție bună atât pentru uzina Dacia de la Mioveni, cât și pentru uzina Ford de la Craiova. Totodată, potrivit cifrelor publicate recent de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), și cifra de producție din primele cinci luni ale anului a crescut la rândul ei.

Conform raportului ACAROM, în luna mai a anului curent, au fost produse în România un număr de 51.125 de autoturisme. În aceste condiții, în raport cu aceeași lună a anului trecut, vorbim despre o creștere a producției cu peste 28 de procente. Dintre acestea, 31.929 de unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 19.196 de unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Mai departe, în primele cinci luni ale anului, în țara noastră au fost asamblate 227.760 de automobile, în creștere cu 5.4% în comparație cu perioada similară a anului anterior. Dintre acestea, 147.295 de unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 80.465 de unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Înmatriculările de autoturisme noi, în creștere

Și înmatriculările de autoturisme noi au crescut în România în luna mai, ajungând la o cifră de 13.641 de unități. Astfel, vorbim despre o creștere a cifrei de înmatriculări cu aproape 34 de procente. Pe primele cinci luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 60.472 de unități, în creștere cu 26.9% față de perioada similară din 2022.

Mai bine de o treime dintre aceste autoturisme noi aparțin celor de la Dacia. Mai exact, producătorul român a raportat un număr de 20.706 unități înmatriculate în primele cinci luni ale anului. În clasamentul celor mai înmatriculați constructori auto din România urmează Renault, Hyundai, Skoda și Toyota.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide