Skoda Enyaq primește o echipare Laurin & Klement: autonomie mai mare și mai multă putere

Autor: Adrian Somai 23 mai 2023 Știri auto

Skoda are o surpriză pentru fanii modelelor Enyaq și Enyaq Coupe, cele două mașini cu zero emisii putând fi comandate de acum încolo și alături de echiparea de top Laurin & Klement. Echipate astfel, cele două modele vor beneficia de un plus de putere sub capotă și de o autonomie ceva mai mare. De asemenea, potrivit Motor1, există și câteva noutăți la nivel estetic prin care modelele echipate astfel se vor putea diferenția de celelalte.

La nivelul înfățișării exterioare, Skoda Enyaq Laurin & Klement primește o grilă frontală Crystal Face, iluminată cu nu mai puțin de 131 de LED-uri. De asemenea, acest nivel de echipare de top vine la pachet cu niște faruri LED Matrix și cu un set nou de jante cu dimensiuni de 20 de inci. Așadar, modelele echipate astfel vor fi destul de ușor de remarcat în trafic!

Nivelul de echipare de top Laurin & Klement vine cu câteva noutăți și la nivelul habitaclului. Astfel, cei ce vor plăti pentru această echipare se vor putea bucura de o tapițerie din piele la interior și de niște scaune cu ventilație și funcție de masaj. De asemenea, emblemele L & K vor fi vizibile la interior. Nu în ultimul rând, sistemul multimedia primește o nouă interfață grafică și un software nou, echipat cu un sistem de preîncălzire a bateriei.

Mai multă putere pentru versiunile Enyaq Laurin & Klement

Modelele echipate astfel au fost botezate de producătorul ceh Enyaq L&K 85, respectiv Enyaq L&K 86x, cel din urmă fiind versiunea cu tracțiune integrală. Infiderent de model, noul Enyaq echipat cu acest nivel de top va beneficia de o putere de 285 de cai. Această putere îi va permite modelului cu roți motrice spate să reușească un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 6.7 secunde.

Așa cum spuneam și mai devreme, și autonomia celor două modele a crescut. Astfel, Enyaq L&K 85 va beneficia de o autonomie de 570 de kilometri, în timp ce versiunea Enyaq L&K 86x va avea o autonomie de 550 de kilometri. De asemenea, încărcarea se va dovedi a fi mai rapidă, repriza 10% – 80% fiind posibilă în numai jumătate de oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide