România are cele mai periculoase șosele din Uniunea Europeană, conform presei din Germania

Autor: Ionuț Vîlciu 07 nov. 2022 Știri auto

O analiză a presei germane susține că România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Țara noastră este fruntașă la decesele rezultate din accidente rutiere.

Drumurile din Germania se situează peste nivelul mediu al Uniunii Europene în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Cu toate acestea, ţara nu face parte din grupul fruntaş când vine vorba de siguranţă, potrivit unei analize efectuate de Die Welt, relatează G4Media.ro.

Conform analizei create de publicație germană, România are cele mai periculoase șosele din Uniunea Europeană. După cum reiese din datele statistice actuale ale Comisiei UE privind victimele decedate în trafic, în 2020 numărul acestora a fost de 92 la un milion de locuitori. Este un număr mare, iar alături de România întâlnim țări precum Bulgaria, care a avut 81, Lituania cu 78 şi Croaţia cu 72.

Cele mai puţine victime rezultate în urma accidentelor rutiere le are Malta, cu doar 17. Apoi urmează Suedia cu 20. Cu 31 de decese la un milion de locuitori, Germania se găseşte clar sub nivelul mediu al Uniunii Europene de 45 de cazuri. Franţa se situează exact la această valoare medie de 45 de victime. Danemarca, Irlanda sau Olanda stau ceva mai bine faţă de cele mai mari două state din UE.

Numărul victimelor rezultate din accidente rutiere a crescut în Uniunea Europeană

Numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere din Uniunea Europeană a crescut în 2021. Potrivit datelor statistice ale Comisiei Europene, pe şoselele celor 27 de state membre au decedat 19.896 de persoane în anul 2021. Față de 2020, acest lucru reprezintă o creștere de 6%.

Deocamdată, nu există încă datele pentru anul 2022. Se pare că experţii se aşteaptă la o nouă creştere. Aceasta ar putea fi și cu 10% faţă de anul 2021. Astfel, obiectivul de a reduce la jumătate numărul victimelor până la sfârșitul deceniului pare greu de atins în condițiile actuale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide