Cât costă în România cel mai rapid SUV de la Skoda, Kodiaq RS?

Autor: Elena Luchian 09 iul. 2021 Știri auto

Skoda Kodiaq RS facelift a ajuns în România. Cât costă cel mai rapid SUV de la Skoda? Deține un record pe Nurburgring!

GALERIE FOTO

Pentru clienții români, Skoda Kodiaq RS facelift pornește de la 43.630 de euro cu TVA inclus. Modelul este disponibil exclusiv cu un motor de 2.0 litri TSI, care vine în locul unității 2.0 turbodiesel. Acest motor dezvoltă, sub capota lui Kodiaq RS, 245 de cai putere și un cuplu de 370 Nm. Unitatea este cuplată standard la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală. De 6,6 secunde are nevoie SUV-ul pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza sa maximă este de 234 km/h.

Echiparea standard include jante Sagitarius de 20 de inci și faruri LED Matrix. Viitorul posesor de Kodiaq RS facelift va beneficia de prezența senzorilor de parcare față/spate. Acesta va primi informațiile relevante pe ecranul de 8 inci al sistemului Virtual Cockpit. Un sistem audio Canton asigură atmosfera la bord.

Pentru cei care consideră că nu au nevoie de 245 de cai putere, Skoda Kodiaq facelift are în România un preț de pornire de 29.375 de euro. Farurile și stopurile LED, jantele din aliaj de 17 inci, un volan îmbrăcat în piele și un sistem de aer condiționat automat pe două zone intră în echiparea standard.

Skoda Kodiaq RS facelift, record pe Nurburgring cu Sabine Schmitz la volan

Skoda Kodiaq RS facelift deține un record de viteză încă din faza de dezvoltare. Este cel mai rapid SUV cu șapte locuri pe circuitul de la Nurburgring.

În tentativa de a obține timpul de record, încununată cu succes, la volanul mașinii s-a aflat Sabine Schmitz, supranumită “regina de la Nurburgring”. Sabine s-a stins din viață în urmă cu patru luni după patru ani în care a luptat împtriva cancerului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide