România cumpără autobuze electrice din China. Unde vor circula?

Autor: Elena Luchian 03 feb. 2021 Știri auto

România cumpără autobuze electrice din China. BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a primit prima comandă din țara noastră. Unde vor circula autobuzele cu emisii zero?

GALERIE FOTO

Autobuzele BYD comandate din România vor circula în Buzău și vor fi operate de compania Trans Bus. Este prima comandă primită de BYD din țara noastră. Aceasta vizează livrarea a nouă autobuze electrice, cu o lungime de 12 metri, scrie cargo-bus.ro. Acest model este cel mai vândut autobuz al companiei chineze pe piețele din Europa. Autobuzul are o capacitate de 80 de pasageri și o autonomie de peste 200 de kilometri.

Noile autobuze electrice vor opera pe linia 10, care este cea mai lungă rută de transport public din orașul Buzău. Ruta include 26 de opriri și operează în intervalul orar 05:35 – 21:50 de luni până duminică.

Contractul cu firma New Kopel Car Import, compania care a câștigat licitația, a fost semnat în data de 28 ianuarie. Proiectul este finanțat par’ial din fonduri europene. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei.

Cele mai multe dintre vehiculele incluse în prima comandă din România vor fi construite de producătorul chinez la uzina BYD din Komarom, Ungaria, localitate aflată la aproximativ 90 de kilometri de capital Budapesta.

Autobuzele electrice din China au nevoie de stații de încărcare la Buzău

”Din Portugalia în vest și acum România în est, BYD continuă să se extindă pe piețele din Europa. Suntem încântați de această primă comandă din România, primită din orașul Buzău. Sunt sigur că operațiunile de aici vor inspira și alte orașe din România să realizeze beneficiile mobilității electrice pentru transportul public și pentru cetățeni”, susține Isbrand Ho, director general al BYD Europe.

Potrivit contractului, termenul de livrare este de 12 luni. Înainte ca lotul de 9 autobuze electrice să ajungă în Buzău, își vor face apariția acolo 12 stații de încărcare. Este vorba despre trei stații de încărcare rapidă, amplasate pe Șoseaua Brăilei, și alte nouă stații lente, care se vor afla în curtea Trans Bus.

Primarul orașului anunță că vor fi livrate la Buzău și alte patru autobuze electrice produse în Turcia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide