Motivul pentru care Primăria Capitalei a anulat o licitaţie pentru achiziția de autobuze electrice

Autor: ProMotor 23 iul. 2020 Știri auto

Primăria București a anulat şi o a doua licitaţie pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din fonduri europene, după ce toate ofertele au fost respinse.

Cele trei oferte au fost respinse în etapa de evaluare tehnică, fiind inacceptabile sau neconforme. Ofertele au fost depuse de către doi producători din Turcia, Bozankaya şi Temsa, şi un importator de tractoare asociat cu o firmă din China.

Oferte inacceptabile sau neconforme

Asociaţia Metrou Uşor a criticat Primăria Capitalei pentru modul în care a elaborat caietele de sarcini ale celor două licitaţii şi susţine că preţul impus de municipalitate a dus la îndepărtarea producătorilor consacraţi de autobuze electrice.

„În vreme ce Cluj, Turda sau Braşov au deja autobuze electrice în circulaţie, la Bucureşti asistăm la a doua anulare a licitaţiei. Este cea mai elocventă dovadă că, asa cum am mai atras atenţia, caietele de sarcini nu reflectă standardele pieţei, cu cerinţe mult sub nivelul de calitate al producătorilor consacraţi. De exemplu, preţul per autobuz a descalificat toţi producătorii europeni de renume”, arată Asociaţia Metrou Uşor într-un comunicat de presă publicat de Adevărul.ro.

Primăria Capitalei lansase pe 3 martie 2020 noua licitaţie pentru 100 de autobuze electrice. Aceasta este a doua procedură pentru achiziţia de autobuze electrice care eşuează, după ce şi prima licitaţie a fost anulată din acelaşi motiv: oferte neconforme şi/sau inacceptabile. Precedenta licitaţie pentru 100 de autobuze electrice în Bucureşti a fost anulată după ce niciuna din cele două oferte depuse nu a fost acceptată.

Bucureștiul are noroc la autobuze hibride

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro au început să circule în București incepând din 7 iulie. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook Societatea de Transport București – STB SA.

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: bozankaya.com



Comentarii
Inchide