România de mântuială: Un ponton inaugurat acum o lună „cu șapte foarfeci” s-a scufundat

Autor: Cristian Agatie 15 oct. 2021 Știri auto

Un ponton inaugurat acum o lună „cu șapte foarfeci” s-a scufundat în Delta Dunării. Potrivit martorilor, pontonul, care era destinat copiilor cu dizabilități, lua apă încă din momentul inaugurării. Mai hilar este că ce cei care l-au inaugurat încearcă să nege realitatea, reflectată de un videoclip devenit între timp viral.

Intră în Galeria FOTO

Mai multe declarații contradictorii ale autorităților încearcă să minimalizeze efectele acestui incident stânjenitor. După ce a fost inaugurat cu pompă și fală de nu mai puțin de șapte oficiali, printre care și ministrul Muncii Raluca Turcan, pontonul a fost fotografiat vineri într-o poziție care nu lasă loc de interpretări. Cel puțin nu pentru cei care nu au nimic de acoperit.

Am fost informat de Căpitănia Portului Tulcea cu privire la eveniment. Se pare s-a datorat lipsei personalului la bord, apa s-a retras și nu a fost un responsabil care să detensioneze parâmele care ancorau vasul și a dus la aplecarea către adâncime. Prin gurile de aerisire a băilor a intrat apa și s-a inundat vaporu. Nu sunt victime, doar pagube materiale”, a afirmat Nicolae Topoleanu, subprefectul județului Tulcea.

Probabil fără să se fi consultat cu acesta, Bogdan Simion, director executiv al fundației SERA ROMÂNIA, care a realizat proiectul cu ajutorul unui lanț de magazine și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, a declarat cu totul altceva. Mai exact, că pontonul era pus în conservare, iar inundarea s-a produs din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice.

Un ponton inaugurat acum o lună s-a scufundat. Era destinat copiilor cu dizabilități

„De aseară și pana azi dimineața, din cauza condițiilor meteo precum și datorită unei defecțiuni la alimentarea electrica a pompelor de santină pontonul a început sa se inunde și datorită adâncimii mici a apei din acea zona s-a sprijinit de fundul apei și a început sa se încline”, a declarat Bogdan Simion.

Declarațiile lui Simion par să coincidă cu cele ale altor persoane care au participat la inaugurarea pontonului. Aceștia au atras atenția că pontonul lua apă încă din ziua inaugurării, de unde și necesitatea „pompelor de santină”, care să scoată apa din interior. E și normal ca fără aceste pompe, oprite din cauza defecțiunii de alimentare cui energie electrică menționate, pontonul să ia mai multă apă decât era sănătos pentru a rămâne pe linia de plutire.

Chiar și așa, reprezentanții Primăriei Mahmudia nu sunt de acord cu ceea ce este vizibil în fotografii. Potrivit secretarului primăriei, pontonul este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat.

„El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia.

Șapte oameni, în frunte cu Ministrul Raluca Turcan, au tăiat o panglică la inaugurarea, în urmă cu trei săptămâni, a unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării, la Tulcea, a primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide