ROMÂNIA LA VOLAN: nou VS second hand, accidente, costuri şi alte realităţi din traficul românesc

Autor: Marius Vișan 26 oct. 2015 Știri auto
ROMÂNIA LA VOLAN: nou VS second hand, accidente, costuri şi alte realităţi din traficul românesc

Un studiu efectuat de un site din domeniul auto scoate la iveală câteva informaţii noi despre comportamentul şoferilor români. La studiu au participat 3927 de respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse intre 18-55 ani.

Aproximativ 95% dintre respondenţi deţin o maşină cumpărată în ultimii 10 ani. 64% dintre acestia şi-au cumpărat maşina second hand, informează studiul realizat de vezicatface.ro

Dintre aceştia, cei care şi-au achiziţionat o maşină second hand se împart astfel:

1. Banat (69%)
2. Ardeal (66%).
3. Moldova (59%)
4. Muntenia (58%)
5. Bucuresti (49%)

Studiul a mai arătat că 43% dintre români alimenteaza cel puţin o data pe săptămână. Cel mai des alimenteaza cei din Moldova (46%) si cei din Muntenia (46%).

Cei mai mulţi şoferi cu accident în ultimele 12 luni se înregistrează în Bucureşti (12%), apoi în Moldova (9.2%). Se pare că cei mai atenţi sunt şoferii din Muntenia (7% au avut incidente în trafic), Ardeal (7%) şi Banat (6%).

15% dintre cei intevievaţi au plătit cel puţin 1000 lei pe reparaţii în ultimele 12 luni, iar 5% dintre respondeţi se ocupa singuri de reparaţia propriilor maşini. Dintre aceştia, cei din Muntenia sunt cei mai mulţi (7%). La polul opus se află Ardealul şi Moldova (4%). Restul zonelor: Bucuresti (6%) si Banat (6%).

31% dintre şoferi parcurg cel putin 15.000 km anual, aceştia se găsesc în Moldova, iar cei mai puţini în Bucureşti (26%). Restul zonelor: Muntenia (32%), Banat (28%), Ardeal (33%).

Când vine vorba de consumul in oraş bucureştenii parcurg cei mai multi kilometri (64%). Urmeaza Moldova (57%), Muntenia (56%), Banat (62%) şi Ardeal (55%).

VIDEO Ce se întâmplă cu o maşină aflată pe dinamometru când explodează un cauciuc la 240 km/oră

 

VIDEO Întâiul şofer al Rusiei testează concurentul Daciei Logan

 

VIDEO Cum arată noua versiune de top a Daciei Logan – GALERIE FOTO

 

Schimbări majore pregătite pentru şoferi: amenzi pentru blocarea maşinilor în parcare şi restricţii pentru cele înmatriculate în Bulgaria

 

Europa desenează, China copiază – GALERIE FOTO cu cele mai tari modele copiate de chinezi

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide