România, printre țările cu cele mai aglomerate străzi din lume

Autor: Mihai Morcovescu 07 nov. 2021 Știri auto

Cea mai mare frustrare atunci când conduci este să fie aglomerație, iar România se numără printre țările cu cele mai aglomerate străzi.

Într-o analiză realizată de platforma engleză Confused.com, specializată în statistici de acest gen, țara noastră se situează pe locul al 16-lea în lume într-un inedit top al numărului total de mașini înmatriculate raportat la rețeaua rutieră disponibilă în 64 de state de pe toate meridianele.

Prin împărțirea numărului de autovehicule care alcătuiesc parcul auto național la numărul de kilometri de drum existenți la ora actuală a rezultat că România are în medie 65,7 mașini pe fiecare kilometru de drum, valoare care o plasează pe poziția a șaptea în Europa, imediat în spatele Germaniei.

În ce țări sunt cele mai aglomerate șosele?

Cel mai rău în Europa stau turcii, care au nu mai puțin de 173,4 mașini pe kilometru de șosea, urmați îndeaproape de vecinii bulgari cu 171,1 autoturisme pe kilometru de drum.

Trebuie să facem precizarea că Bulgaria este, de fapt, prima țară europeană care apare în acest clasament deoarece are întregul teritoriu cuprins în Europa, spre deosebire de Turcia, a cărei suprafață continentală este de doar 3 %. Restul de 97 % se află în Asia.

La nivel global, statul cu cele mai aglomerate artere rutiere din lume sunt Emiratele Arabe Unite. Cu un parc auto de 2.254.000 de vehicule și o rețea de drumuri care însumează 4.080 km, EAU conduc detașat în această ierarhie cu 552,5 vehicule la fiecare kilometru.

Podiumul este completat de Hong Kong, care deține 2.107 km de șosele și un parc auto de aproape 822.000 de vehicule, adică o medie de 390,1 mașini la fiecare kilometru, și de Singapore, care numără peste 672.000 de vehicule la o rețea de drumuri de 3.500 km (medie de 192,2).

În Top 10 se mai regăsesc pe locul al șaselea Coreea de Sud (159,5 mașini/kilometru), pe locul al șaptelea Taiwan (157,5), pe locul al optulea Israel (143,4), pe locul al nouălea Cehia (96,7), iar a zecea este Malaezia (91,5).

Sursa: Confused.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Confused.com, Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide