În România există un SUV mai ieftin decât Dacia Duster. Cum arată, cât costă și ce dotări are?

Autor: ProMotor 13 iun. 2020 Știri auto

Am trăit cu impresia că Dacia Duster este de departe cel mai ieftin SUV disponibil, la această oră în România. Dar există Lada Vesta Cross. Cum arată, cât costă și ce dotări are?

GALERIE FOTO

Dacă credeți că Lada a rămas în urmă cu designul și tehnologia, s-ar putea să vă răzgândiți. În România se vinde Lada Vesta Cross. Dacia Duster are preț de pornire de 13.600 de euro. Vesta Cross pleacă de la 11.800 de euro. Acest preț o face să fie cu 1.800 de euro mai ieftină decât mașina construită la Mioveni.

Modelul construit de ruși are proporții relativ similare cu ale lui Duster. Măsoară 4.424 milimetri în lungime, 1.785 de milimetri în lățime și 1.532 de milimetri în înălțime, având un ampatament de 2.635 de milimetri. Duster este cu aproximativ 9 centimetri mai scurt, 2 centimetri mai lat și – aici este o diferență majoră – cu 15 centimetri mai înalt.

Lada Vesta Cross SUV mai ieftin decat Dacia Duster (17)

Ca și Dacia Duster, Lada are o gardă la sol de-a dreptul impresionantă: 203 milimetri. Dacia își trece în cont: 210 milimetri.

Din păcate, modelul rușilor este disponibil cu o singură motorizare: un motor pe benzină de 1,6 litri, care dezvoltă 100 de cai putere. Acesta poate fi cuplat la  o transmisie manuală cu 5 trepte sau la o cutie robotizată tot cu 5 rapoarte. Prin comparație, versiunea Dacia Duster TCe 100 cu 100 de cai putere și transmisie manuală pornește de la 13.600 de euro. În gama Duster nu există opțiunea de transmisie automată/robotizată. O cutie automată era așteptată să-și facă apariția odată cu motorul turbo de 1,33 litri, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în colaborare cu Daimler. Duster însă, este disponibil cu mai multe motorizări decât Lada, diesel și pe benzină.

Ce dotări are Lada Vesta Cross în comparație cu Dacia Duster?

Lada Vesta Cross poate fi comandată cu una dintre cele trei echipări disponibile: Comfort, Lux cu transmisie manuală și Lux cu transmisie automată.

Echiparea de bază vine cu scaune îmbrăcate într-o combinație de material textil și piele ecologică, aer condiționat, scaune față încălzite. Lada Vesta Cross are și camera pentru marșarier și jante din aliaj de 17 inci. Sunt dotări care îi Daciei în versiune entry-level. Aerul condiționat ar mai adăuga 760 de euro la prețul mașinii românești.

Orice altă culoare în afară de alb costă 200 de euro la Vesta Cross și 390 de euro la Dacia Duster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide