România – ţara accidentelor petrecute în parcare cu autor necunoscut

Autor: ProMotor 30 mai 2016 Știri auto
România – ţara accidentelor petrecute în parcare cu autor necunoscut

 


Peste 45% din accidentele soldate cu o daună asupra automobilului sunt înregistrate în parcare şi au autor necunoscut, arată primul studiu de flotă al Business Lease, care analizează incidenţa accidentelor şi a daunelor auto. Studiul a fost realizat în primele patru luni ale anului asupra întregii flote a companiei, de peste 3.200 de automobile.

În intervalul analizat, 72% dintre cererile de daună din întreaga flotă auto a Business Lease au fost înregistrate în Bucureşti. În capitală a fost înregistrat cel mai mare procent, având în vedere că cea mai mare parte a flotei este utilizată de clienţii Business Lease în această zonă. În acest clasament Bucureştiul este urmat de Cluj Napoca şi Galaţi, fiecare cu câte 4%.

Avariile laterale, cele mai frecvente accidente

În România, în flota Business Lease, o parte semnificativă a daunelor a fost consemnată la nivelul lateral al automobilelor, astfel că 36% dintre acestea sunt de fapt îndoituri sau julituri ale portierelor şi aripilor laterale. Avariile spate şi cele frontale urmează în clasament cu un procent egal de 23%.

„Multe dintre aceste avarii au loc parcare, fie din cauza autorilor necunoscuţi fie din neatenţie în momentul garării automobilului de către şofer, moment în care sunt acostate obstacole delimitatoare a parcării sau chiar cărucioare de cumpărături. Multe dintre avarii sunt înregistrate în parcările centrelor comerciale” a explicat Philip Aarsman, Managing Director Business Lease România.

„De multe ori utilizatorul nu realizează că pe lângă dauna în sine şi costurile aferente există şi alte costuri ascunse, precum costul imobilizării automobilului sau cel al maşinii de înlocuire”, a adăugat Aarsman.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide