România va produce o mașină sport GT4

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2022 Știri auto

LP:One Motor, o companie din România, intenționează să construiască o mașină sport GT4. Compania a dezvăluit designul conceptului și intenționează să înceapă curând producția, conform Romania Insider.

LP One spune că are drept scop producerea unei mașini capabile să câștige curse și să pună România pe mapa constructorilor de mașini performante.

Asera GT4 se focusează pe o structură ușoară care să producă performanțe demne de sportul cu motor.

Mașina va folosi un motor V6 turbo, de 2.9 litri, furnizat de Audi Sport. LP: One îi va jungla cu puterea lui pentru a-l aduce la valorile de 550 de cai și 720 de Nm. Compania are în plan și să dezvolte noi modele bazate pe soluții prietenoase cu mediul.

Ce este LP One Asera GT4?

„Nu vrem să fim doar un alt brand în GT4, scopul nostru este să câștigăm curse din Campionatul European, cu o construcție specifică, integrând un nou concept în competițiile internaționale. Modelul GT4 este rampa noastră de lansare în lumea auto. Ulterior vom viza și producția de modele pentru stradă. Privim spre viitor cu dezvoltarea de noi modele cu hidrogen și propulsie electrică”, a declarat Andrei Ungureanu, CEO și co-fondator al LP:One Motor.

Până în acest moment, există cinci precomenzi pentru Asera GT4. Acestea vin de la echipe locale. Planul lor este de a construi 12 astfel de mașini în primul an, iar 10 vor fi comercializate. În al doilea an de producție, compania vrea să construiască tot atâtea modele de competiție GT4, plus 30 de adaptări care vor putea circula pe drumurile publice. Producția ar trebui să crească la 100 de unități pe an, dar va rămâne o serie limitată.

„LP:One Motor este un proiect grozav. L-am creat dintr-o perspectivă unică, punând cap la cap ideile unei generații de tineri. Un proiect îndrăzneț pentru România, care a ajuns la punctul actual după ore considerabile de proiectare, cercetare și nenumărate discuții cu o echipă bine structurată, astfel încât fiecare membru să își demonstreze experiența în departamentul corespunzător”, a mai spus Alexandru Ungureanu.

Printre partenerii companiei se numără câteva nume consacrate în industria sportului cu motor. Vorbim de nume precum Willi Motorsport, Sin Cars, Audi Sport, CSP Design, Dojo Motorsport, Alten, Demon Tweeks și Sculptronix.

Sursa: Romania Insider

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: LP:One Motor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide