BMW a prezentat prima imagine teaser cu noul M4 GT4

Autor: Mihai Morcovescu 26 nov. 2021 Știri auto

BMW a dezvăluit prima imagine teaser cu viitorul coupe de performanță M4 GT4, care va fi lansat anul viitor. Noul bolid al bavarezilor se bazează, desigur, pe actualul model M4 din generația G82 și va fi succesorul direct al lui M4 GT4 (F82), care și-a făcut debutul în 2017.

Motor bi-turbo de 3,0 litri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Singura imagine teaser lansată de divizia M Design arată că viitorul coupe va primi un eleron posterior „gât de lebădă”, complet diferit față de cel de pe modelul pe care îl va înlocui.

În plus, se poate observa că mașina de curse va beneficia de aripi mai evazate, praguri laterale mai late și o parte frontală revizuită ce include un splitter aerodinamic pentru o forță de apăsare generoasă și inserții din fibră de carbon. De asemenea, viitorul M4 GT4 va primi un difuzor spate mai profilat și un set de evacuări duble.

Asemenea versiunii de stradă, noul BMW M4 GT4 va fi propulsat de același motor bi-turbo de 3,0 litri cu șase cilindri. Acesta nu va produce, însă, tot 510 CP, ci va avea o putere mai mică pentru ca modelul să se supună regulamentului de competiție. Acesta va avea mai multe moduri de performanță. Asemenea modelului precedent, resursele vor fi puse în valoare cu ajutorul unei transmisii cu dublu-ambreiaj și șapte trepte.

Interiorul noului coupe de performanță va fi, de asemenea, complet schimbat comparativ cu modelul BMW M4 standard. Astfel, versiunea de curse va fi echipată cu un „roll-cage” specific bolizilor de competiție cușcă, un set de scaune sport tip scoică și toate echipamentele impuse de regulamentele de curse în vigoare.

Detaliile privind prețurile și disponibilitatea noului model nu au fost încă anunțate de cei de la BMW, însă modelul din generația anterioară avea prețuri ce porneau de la aproximativ 170.000 de euro în Europa și de la 210.000 de dolari în SUA.

Sursa: BMW Motorsport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW M Design


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide