Românii au început să cumpere mașini online. Câte vehicule vând zilnic pe internet Dacia și Renault?

Autor: Marius Vişan acum o lună Știri

Groupe Renault România a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în mediul online, Astfel, pe cele două platforme de e-Commerce cifrele de vânzări au atins un record de 30 de unități pe zi, vehicule Dacia și Renault achiziționate de către clienți în urma unui parcurs strict online.

O parte dintre aceștia au optat și pentru livrarea la domiciliu, un serviciu opțional oferit celor care doresc sa reducă interacțiunea fizică sau efortul deplasării la un showroom.

30 de mașini Dacia și Renault vândute strict online

„Am lansat cele două platforme de e-Commerce în urmă cu doi ani, înainte sa fim determinați de contextul special să ne orientam către aceasta zonă. A devenit rapid un atu, pentru că am înțeles din vreme ce nevoi și ce așteptări au clienții noștri într-un astfel de parcurs. Dovada că am aplicat o bună strategie o constituie numărul mare, în continuă creștere, de achiziții online pe care le vedem în fiecare zi”, a declarat Mihai Tănase, Head of Digital Dacia & Renault.

Procedura de achiziție este intuitivă și rapidă

Procedura de achiziție nu necesita cunoștințe deosebite de utilizare a unor aplicații sau programe speciale. Fiecare client poate consulta ofertele disponibile pe site-uri cu ajutorul mai multor filtre de selecție (model, preț, culoare, tip combustibil, transmisie, capacitate cilindrică), astfel încât alegerea să fie cât mai potrivită nevoilor lui.

Rezervarea unei mașini costă 500 de Euro

Apoi acesta poate finaliza procedura, plătind factura finală a vehiculului sau își poate rezerva autoturismul selectat, achitând o taxă de 500 de Euro (TVA inclus). Plata se face cu ajutorul unui card bancar de credit sau debit, prin intermediul unui procesator securizat de plăți. Atât contractul, cât și factura se vor transmite electronic de către un agent autorizat, ales în prealabil de client.

Pentru a facilita accesul tuturor clienților și a oferi detalii utile,  Renault derulează în această perioadă o campanie de promovare sub conceptul „Eu aleg online”.

Până în acest moment, peste 2.500 de clienți au ales să achiziționeze un automobil Dacia sau Renault prin intermediul platformelor de e-Commerce.

Intră în Galeria Foto

Test drive Renault Clio V
Test drive Renault Clio V

 


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide