Românii au înmatriculat în 2021 mai multe mașini electrice și hibride decât pe motorină

Autor: Daniel Samoilă 05 dec. 2021 Știri auto

Românii au început să înmatriculeze tot mai multe mașini electrice sau hibride. S-a întâmplat în 2021, anul în care cetățenii din România au decis să achiziționeze mai multe modele electrice sau hibride decât cele diesel.

În ciuda faptului că s-au înmatriculate multe modele electrice și hibride, cele mai căutate modele sunt cele pe benzină.

În România s-au vândut în jur de 110.000 de mașini noi, în primele 11 luni ale anului. Diferența nu este mare față de 2020, însă noutatea este că românii au preferat să achiziționeze modele electrice și hibride.

Românii, interesați de modelele electrice și hibride

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România, mașinile electrice sau hibride au reprezentat 23% din totalul vânzărilor. În 2020 erau doar 5% din total, scrie stirileprotv.ro.

Cele mai vândute au fost modelele pe benzină – 48%, urmează mașinile electrice și hibride – 23% și mașinile pe motorină – 21%. Pe ultimul loc sunt mașinile cu motoare GPL – 8%.

”Oamenii cumpără hibrid și electric pentru că sunt motoare mai economice”, explică Adrian Sandu, secretar General ACAROM.

Printre cele mai vândute modele din 2021 se numără Spring, modelul lansat de Dacia în acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide