Românii au luat cu asalt Grecia. Ce tip de cazare preferă

Autor: George Cristea 16 iun. 2020 Știri auto

Românii au luat cu asalt Grecia, după ce autoritățile din această țară au ridicat restricțiile de călătorie după data de 15 iunie. Lucrurile nu au decurs chiar perfect, dar destinația de vacanță favorită a românilor este acum operațională. Iată ce tip de cazare preferă românii pentru vacanța în Grecia.

Intră în Galeria FOTO

Autoritățile din Grecia anunțaseră că vor permite accesul liber al turiștilor după data de 15 iunie, și mii de români au luat cu asalt punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia. A existat și o neînțelegere, în sensul că ridicarea restricțiilor a intrat în vigoare la ora 12:00, nu la ora 00:00 așa cum se așteptau concetățenii noștri. În aceastî situație, mii de români care ajunseseră în vamă încă de dimineață au fost nevoiți să aștepte mai multe ore pentru deschiderea frontierei. În acest timp s-au format cozi kilometrice la punctele de trecere Kulata/Promachonas și Makaz/Nymfaia.

Imediat după ce măsurile de carantină şi izolare au fost ridicate, românii au cumpărat vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde preferă hoteluri de trei şi patru stele. Sunt multe cereri pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii.

Românii au luat cu asalt Grecia. Care sunt destinațiile de vacanță preferate?

Conform turoperatorului Paralela 45, sute de turişti din întreaga ţară pleacă în vacanţă în Grecia, începând din 15 iunie, odată cu eliminarea măsurii de carantină ori auto-izolare de 14 zile la întoarcerea în România şi redeschiderea graniţelor pentru turism în această țară. Primii turişti, mai multe familii din Bucureşti, au plecat în noaptea de duminică spre luni, ca să ajungă în punctele de frontieră când acestea se deschid pentru traficul de vacanţă.

Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele, cu sau fără mic dejun. Vara aceasta, mai multe cereri faţă de anii trecuţi sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii. Cel mai mic preţ plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro.

„S-au făcut rezervări noi în ultimele săptămâni. Nu putem compara cu anul trecut, dar sunt într-un ritm care arată că oamenii de-abia aşteptau să plece în vacanţă, după ce au stat două luni în casă. Agentul lor de turism i-a informat despre condiţiile de călătorie cu maşina şi despre măsurile pentru siguranţa lor sanitară luate în zonele unde ajung, noi având datele de la partenerii noştri locali. Pentru primii turişti vacanţa a început deja”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Peste trei săptămâni, după ce Grecia deschide şi aeroporturile internaţionale, românii pot pleca şi în Creta şi Rhodos, cu zboruri charter.

Autoritățile din Grecia anunțaseră încă de la sfârșitul lunii trecute că vor permite accesul turiștilor din România începând cu data de 15 iunie. Aceștia trebuie să respecte însă anumite condiții pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide