Românii din Anglia își comandă permise auto false pe care le primesc în plic

Autor: Marius Vișan 20 aug. 2021 Știri auto

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetățean cu dublă cetățenie română și R. Moldova, șoferul unui autocar, un document cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi falsificat.

În data de 19 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei L.A., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocar ce se deplasa spre Anglia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, polițiștii au descoperit asupra bărbatului, un plic ce conţinea un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care avea imprimată fotografia unei tinere.

Permis auto fals trimis în plic spre Anglia

”Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals”, se arată în comunicatul de presă emis de Poliția de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit plicul care conţinea permisul de conducere pentru a-l preda unui conaţional, la destinaţie, în Anglia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide