Culmea prostiei: Un român a dat 1600 de euro pe o fotografie cu un permis de conducere

Autor: Cristian Agatie 11 aug. 2021 Știri auto

Conaționalii noștri nu încetează să ne uimească prin prostie. Un român a dat 1600 de euro pe o fotografie cu un permis de conducere și a arătat-o pe telefon polițiștilor care l-au oprit la control.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii continuă să descopere un număr mare de falși șoferi, care și-au obținut permisele nu în urma unui examen, ci în urma unei listări la imprimantă. În unele cazuri, nici măcar atât, pentru că unii oameni plătesc bani grei pentru a avea doar fotografia unui permis fals. Ceea ce este cu adevărat incredibil este că nimănui nu-i trece prin cap că un permis trebuie să se regăsească în baza de date națională a DRPCIV, înainte de a fi înmânat la control polițiștilor.

În cel mai recent caz, un român a fost depistat conducând un autoturism, deși nu avea acest drept, în timpul unui control la punctul de trecere a frontierei de la Țuțora (I.T.P.F. Iași). Persoana în cauză, cu domiciliul în județul Bacău, nu a putut prezenta permisul de conducere, dar a arătat pe telefonul mobil o fotografie cu un permis de conducere românesc. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

Un român a dat 1600 de euro pe o fotografie cu un permis de conducere. Ce a făcut cu poza

„La sfârşitul săptămânii, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Chipereşti, un autoturism, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român C.C., în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Bacău”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Iași.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că a contactat o persoană ale cărei date nu le cunoaște prin intermediul unei rețele de socializare, a plătit suma de 1.600 de euro și a primit în schimb fotografia prezentată la control. Nu știm unde se găsesc acești cetățeni creduli, dar cert este că de acești bani ar fi putut obține un permis de conducere perfect valabil prin trucarea examenului de permis.

Chiar dacă DGA a arestat zeci de polițiști care eliberau permise false, cu siguranță că balta este încă intens populată. Diferența dintre un permis fals cumpărat pe Facebook și unul cumpărat direct de la polițiști este că acesta din urmă are și corespondent în baza de date DRPCIV. Iar dacă tot este să opteze pentru permise scoase la imprimantă (sau doar poze), ar trebui să știe că așa ceva se poate obține cu numai 100 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide