Românii nu învață nimic? Accident grav pe E85, acolo unde au murit 7 oameni luna trecută

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2021 Știri auto

Un lucru este clar. Mulți români nu învață nimic din greșelile altora. Un grav accident de circulație a avut loc pe E85. Doar 10 zile a trecut de când șapte oameni au pierit pe șoseaua denumită “Drumul morții”.

GALERIE FOTO

Un nou accident rutier a avut loc pe E85, pe raza localității Cumpărătura din județul Suceava. Două autoturisme s-au ciocnit violent. Patru persoane au fost rănite în urma impactului.

Victimele, conștiente și cooperante, au primit îngrijiri medicale la fața locului, apoi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgența Suceava. Din fericire, de această dată, nu s-a înregistrat niciun deces.

La fața locului a intervenit și profesor universitar doctor Diana Cimpoieșu. Medic șef UPU-SMURD Iași și coordonator al serviciului SMURD în regiunea de nord-est a țării, aceasta se afla în drum spre sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Suceava.

Accident grav la scurt timp după tragedia de pe E85

Acest accident survine la scurt timp după ce poliția a anunțat un record de suspendări de permise pe E85, la sfârșitul săptămânii trecute. 14 șoferi au rămas fără dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice în numai 60 de minute. Pentru toți, motivul suspendării a fost același: viteza excesivă. Un calcul simplu arată că, la fiecare aproape 5 minute, un șofer a depășit limita de viteză admisă pe acel sector de drum cu cel puțin 50 km/h.

Șoferii care vor să calce pedala de accelerație nu se simt deloc descurajați de amplasarea constantă a radarelor pe E85. Mai mult, în ultimele zile, traficul pe drumul european a fost monitorizat și cu ajutorul unui elicopter.

Măsurile de prevenție ale Poliției Române par neputincioase. Pe acești conducători auto nu-i sperie nici imaginile terifiante surprinse, în urmă cu zece zile, pe același E85. Șapte persoane au murit atunci în urma unei coliziuni dintre două autoturisme. A fost un weekend negru. Cele șapte decese completează lista uriașă pe care apar în total 24 de persoane decedate în accidente rutiere în doar trei zile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Suceava



Comentarii
Inchide