Românii plecați cu Dacia Duster în expediție în Siberia au rămas fără bani și fără acte

Autor: Elena Luchian 27 dec. 2019 Știri auto

Cei doi români care au plecat în expediție în Siberia cu Dacia Duster au rămas fără bani și fără acte. Obosiți după un drum lung, cei doi au uitat portofelul pe brațul unei canapele la hotel și nu l-au mai găsit.

Intră în galeria foto

Kinga și Atilla Bertici au rămas fără bani, fără carduri și fără acte. Personalul hotelului le-a spus că sigur au pierdut portofelul și le-au zis că e inutil să cheme poliția. Sfătuiți de prieteni, aceștia au apelat totuși o secție de poliție.

Oamenii legii au ajuns, în cele din urmă, la hotel, au luat amprente, au interogat personalul, au verificat camerele și au ridicat sistemul de supraveghere video.

10.000 de ruble, cinci carduri bancare legate la conturi în care se află aproximativ 4000 de euro, buletinele si permisele de conducere sunt pagubele celor doi. Poliția le-a cerut să blocheze cardurile. Kinga și Atilla au ales însă, să nu le blocheze, ci să reducă limita, ceea ce le-a permis astfel să plătească cu ajutorul telefonului.

Hello Siberia Expedition (3)

Sperând să găsească o rezolvare, familia Bertici a apelat Ambasada României în Rusia. Acolo li s-a spus că problema lor nu poate fi rezolvată de Ambasadă, ci de consulat, iar cel mai apropiat consulat ar fi cel de la Ekaterinburg, la 2.000 de kilometri.

Cei de la secția de poliție le-au transmis că vor fi nevoiți să achite un traducător autorizat, care i-ar costa aproximativ 700-800 de euro. Kinga și Atilla au refuzat, pentru că nu aveau cum să-l plătească.

De la poliție, au primit, în cele din urmă, o dovadă care arată că s-a deschis un dosar în cazul lor, dar acel act, nesemnat și neștampilat, nu înlocuiește permisul auto. Cei doi au plecat mai departe, fără bani și cu jumătate de rezervor plin. Au primit cu împrumut 150 de euro și așteaptă bani de acasă.

În ciuda obstacolelor, expediția demarată pe 12 decembrie, continuă. Destinația lor este Oimiakon, satul considerat polul frigului mondial în care se poate ajunge cu o mașină. Recordul de temperaturi negative este de -71 de grade Celsius, înregistrat în 1926.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Hello Siberia Expedition



Comentarii
Inchide