Românii vor putea să tranziteze în continuare Ungaria. Care sunt condițiile

Autor: George Cristea 30 aug. 2020 Știri auto

Românii vor putea să tranziteze în continuare Ungaria, este concluzia discuţiei ministrului de Externe Bogdan Aurescu cu omologul său din Budapesta, Péter Szijjártó. Pentru aceasta trebuie respectate însă anumite condiții.

Intră în Galeria FOTO

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a discutat, sâmbătă, cu omologul său ungar despre restricţiile impuse la intrarea în acest stat. Péter Szijjártó a precizat că restricţiile nu se aplică românilor aflați în tranzit prin Ungaria şi nici lucrătorilor transfrontalieri.

„În cadrul discuţiei a fost obţinută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetăţenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetăţenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii şi se va face prin aceleaşi puncte de trecere ale frontierei şi pe aceleaşi culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei”, transmite MAE.

În ce condiții vor putea românii să tranziteze Ungaria. Precizările MAE

În prezent, sunt aplicabile următoarele condiţii de tranzit pentru pasageri:

  • durata tranzitului nu trebuie să depăşească 24 de ore;
  • persoanele să nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de
    tranzit către ţara de destinaţie.

Potrivit MAE, condiţii de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51934. Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Vineri, Ungaria a anunțat că își închide granițele pentru străini de la 1 septembrie, pe fondul înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Anunțul a luat prin surprindere autoritățile din România. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut Ungariei clarificări cu privire la închiderea graniţelor din ţara vecină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide