Cine sunt, de fapt, românii care au vrut să intre în țară cu o mașină înmatriculată în Tracia?

Autor: David Andrei 04 nov. 2020 Știri auto

Doi părinți și trei copii au fost reținuți de autoritățile maghiare după ce au încercat să intre în România cu o mașină înmatriculată într-un stat care nu există. Pe plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului scria “Tracia”!

GALERIE FOTO

Cei cinci au fost opriți din drum la punctul de frontieră Nădlac 2. Cei doi părinți le-au spus vameșilor că sunt traci și că se întorc în țara în care s-au născut. Aceștia, însoțiți de cei trei copii ai lor, au refuzat să le prezinte polițiștilor de frontieră documentele și s-au baricadat în mașină.

Autoritățile maghiare au solicitat sprijinul colegilor români. În cele din urmă, aceștia au reușit să deschidă autoturismul și l-au imobilizat pe conducătorul auto, Kokkinos Pusili, un bărbat în vârstă de 35 de ani. Acesta se autoproclamă trac liber și spune că a trimis înștiințări la papa de la Roma, la regina Danemarcei, la președintele României, guvern și MAI.

Kokkinos Pusili și familia sa reveneau din Danemarca în România, cu acte înregistrate la – spun ei – Poșta din Danemarca. În urmă cu mai mulți ani, aceștia părăsiseră satul Mâtnicu Mic din județul Timiș. Autoritățile i-au reținut la punctul de frontieră pentru că aceștia nu au putut prezenta niciun document valabil. Au arătat în schimb, mai multe hârtii fără valoare, pe care scria că provin din Tracia.

“Tracii” liberi pot ajunge la închisoare

“Tracii” riscă să ajungă la închisoare. Poliția de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu numere de înmatriculare false și participare improprie la tentativae trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Șoferul a transmis incidentul live pe Facebook.  Acesta a acuzat autoritățile că îi încalcă dreptul la liberă circulație și că i-au sechestrat familia. Pe parcursul live-ului, cu o durată de peste 40 de minute, “tracul” încearcă să-și negocieze intrarea pe teritoriul României.

Bărbatul a fost, în cele din urmă, imobilizat, după trei ore în care autoritățile au discutat cu el cu răbdare și calm.  Cei trei copii s-au speriat la intervenția în forță a oamenilor legii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide