Românii abia așteaptă! Volkswagen Nivus vine în Europa și ar putea fi cel mai ieftin SUV

Autor: David Andrei 18 mart. 2021 Știri auto

Românii abia așteaptă! Și ei vor primi, în sfârșit, Volkswagen Nivus, mașina pe care nemții au lansat-o în America Centrală și America Latină anul trecut. Ar putea fi cel mai ieftin SUV din gama producătorului german. Această poziție este ocupată, în prezent, de T-Cross.

GALERIE FOTO

Volkswagen Nivus va ajunge în Europa la sfârșitul acestui an. SUV-ul coupe compact are la bază platform MQB A0, pe care Grupul Volkswagen a dezvoltat-o pentru modelele sale de clasă mică. Nivus este comparabil, ca dimensiuni, cu T-Cross, fiind însă, puțin mai lung și mai lat.

Volkswagen a anunțat încă din momentul lansării modelului în Mexic și pe mai multe piețe din America de Sud că acesta va ajunge, la un moment dat, și în Europa.

Versiunea europeană însă, va veni cu modificări semnificative. Nivus vândut dincolo de Atlantic are un sistem multimedia Volks Play, redat pe un ecran de 10 inci. Nemții spun că display-ul este rezistent la apă și la zgârieturi. Modelul este proiectat pentru condiții climatice dure și suprafețele dificile din America de Sud.

Volkswagen Nivus, peste nivelul pieței sud-americane

Nivus este primul model oferit în Brazilia care prezintă cruise control adaptiv și frânare automată de urgență. Are acces fără cheie, șase airbag-uri, detector de oboseală a șoferului și instrumentar de bord digital, tot premiere în segment pe piața pe care a fost lansat.

Reprezentanții Volkswagen îl descriu ca având un look “sportiv și vibrant” și “un caracter jucăuș”. Rămâne de văzut ce motorizări rezervă nemții pentru Nivus. Este de așteptat însă, ca acesta să preia gama fratelui de platformă, T-Cross.

Nemții au confirmat sosirea modelului pe piața europeană în timpul conferinței anuale. Volkswagen are în plan pentru viitorul apropiat și versiunea facelift a lui T-Roc.

Sunt șanse să ajungă pe piețele din Europa și Taigun, modelul dezvoltat de Volkswagen pentru piața indiană.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide