RS Iconic Edition – ediție specială de adio pentru Audi TT

Autor: Adrian Somai 05 oct. 2022 Știri auto

Audi TT se pregătește încetul cu încetul, inevitabil, de ieșirea la pensie. Constructorul german a anunțat în această săptămână lansarea unei ediții speciale TT RS Iconic Edition, model ce va fi dezvoltat într-o serie limitată de doar 100 de exemplare. Toate aceste exemplare vor fi vândute exclusiv pe piața auto din Europa, 11 dintre ele urmând să ajungă în Marea Britanie.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, știm deja că cei de la Audi au luat o decizie în legătură cu toate cele o sută de modele care vor fi produse. Astfel, toate vor fi vopsite în nuanța de culoare Grey Nardo, urmând ca pragurile, capacele oglinzilor și emblemele să fie finisate în negru lucios. Pachetul aerodinamic este oferit încă din standard de această dată de constructorul de la Ingolstadt, cuprinzând printre altele un eleron fix realizat din fibră de carbon. Mașina va fi echipată cu un set de jante cu diametrul de 20 de inci, și acestea urmând să fie vopsite la rândul lor în negru lucios.

Despre habitaclul modelelor ediție speciala TT RS Iconic Edition nu știm foarte multe detalii la această oră, însă putem observa prin intermediul fotografiilor de la interior niște scaune sport RS. De asemenea, se pare că mai multe elemente de la nivelul habitaclului sunt îmbrăcate în Alcantara. La nivelul scaunelor mai observăm și utilizarea unor cusături contrastante de culoare galbenă.

Fără surprize la capitolul tehnic

Din punct de vedere al motorizării nu avem surprize, modelele ediție specială Audi TT RS Iconic Edition urmând să fie echipate sub capotă cu o unitate de motorizare turbo, cu capacitate de 2.5 litri, capabilă să dezvolte 400 de cai putere și un cuplu maxim de 480 Nm. Mașina mai este echipată, totodată, cu un sistem de tracțiune integrală quattro și cu o transmisie S Tronic cu șapte rapoarte.

În aceste condiții tehnice, Audi TT RS Iconic Edition promit o viteză maximă de 280 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat într-un timp de 3.7 secunde.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide