Audi dezvăluie noul R8 Coupe V10 GT RWD: ediție limitată de 333 de exemplare și un preț de 225.000 de euro

Autor: Adrian Somai 04 oct. 2022 Știri auto

Audi a publicat primele fotografii și detalii oficiale referitoare la noul R8 Coupe V10 GT RWD, un model ce urmează să fie produs într-o serie limitată de doar 333 de exemplare. Despre V10 nu vom mai auzi prea multe în viitor, însă constructorul german a ținut practic să îi dedice acestui motor aspirat natural o ediție specială R8 GT. Prețul în Germania pentru acest model pornește de a 225.000 de euro.

Germanii au făcut totul pentru ca noul Audi R8 GT să aibă o masă totală cât mai scăzută. Și le-a și ieșit, bolidul lăudându-se acum cu o masă totală de doar 1.570 de kilograme. Astfel, noul model este cu 20 de kilograme mai ușor în raport cu un R8 RWD standard. Noul Audi R8 GT poate fi comandat în nuanțe exterioare Grey Daytona Metallic, Grey Matte Suzuka, respectiv Tangorot Metallic. Bolidul este echipat cu un pachet aerodinamic care include mai multe componente realizate din fibră de carbon și cu un set de jante cu dimensiuni de 20 de inci.

Peste 600 de cai sub capotă

Sigur, cele mai așteptate detalii sunt cele referitoare la partea tehnică! Așa cum spuneam și în debutul materialului, bolidul este echipat cu o unitate V10 cu capacitate de 5.2 litri, capabilă să dezvolte 620 de cai putere și un cuplu maxim de 565 Nm. Transmisia se face către puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Mai mult decât atât, specialiștii germani din cadrul Audi au adus niste îmbunătățiri cutiei de viteze pentru ca aceasta să ofere un plus de accelerație.

În aceste condiții tehnice, noul Audi R8 Coupe V10 GT RWD se mândrește cu niște cifre de performanță extrem de bune. Spre exemplu, sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat într-un timp de numai 3.4 secunde. Totodată, viteza maximă pe care o poate atinge acest R8 GT este de 320 km/h.

Audi le-a pregătit o surpriză și pasionaților de drift, aceștia având acum la dispoziție un mod de rulare predefinit. Mai exact, este vorba despre Torque Rear Drive, mod de rulare ce poate fi selectat prin intermediul unui buton amplasat pe volan.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide