Rușii anunță cea mai scumpă Lada Vesta de până acum. Cât a ajuns să coste rivalul Daciei Logan?

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2023 Știri auto

Cea mai scumpă Lada Vesta de până acum a fost pusă la vânzare. Modelul rusesc a ajuns să coste cu 50% mai mult decât o Dacia Logan.

AvtoVAZ a anunțat startul vânzărilor pentru Lada Vesta în versiunea Sportline. Versiunea mai sportivă a sedanului rusesc a fost evaluată la minimum 2.175.900 de ruble, echivalentul a 22.141 de euro.

Conform Autonews.ru, aceasta este cea mai scumpă versiune a Ladei Vesta. Varianta de bază a acestui model are un preț de pornire de 1.239.900 de ruble, ceea ce se traduce prin 12.616 de euro. Clienții pot achiziționa Vesta Sportline din primul lot doar la showroom-ul Lada Sport din Sankt Petersburg. Totodată, mașina va fi disponibilă și pentru comandă online.

Lada Vesta Sportline este cu 50% mai scumpă decât o Dacia Logan

Lada Vesta Sportline se diferențiază de modelul standard, în primul rând, prin motorul mai puternic. Unitatea de 1,6 litri produce acum 118 CP, comparativ cu cei 106 CP produși de motorul de bază. În al doilea rând, garda la sol a fost coborâtă pentru a conferi mașinii un aspect mai dinamic. Pe lângă suspensia modificată, mașina beneficiază și de frâne mai mari, exteriorul primește bare mai agresive, iar la interior au fost montate scaune profilate mai agresiv.

Deocamdată, Lada Vesta Sportline este disponibilă doar ca sedan. În viitor, producătorul promite să extindă gama pentru a include un break. Costul acestuia nu a fost încă dezvăluit.

Dacă facem o comparație cu Dacia Logan, o mașină comparabilă ca dimensiuni cu Lada Vesta, observăm că prețul de bază nu diferă atât de mult. Cel mai ieftin Logan costă 14.150 de euro. Astfel, cea mai scumpă Lada Vesta costă cu circa 50% mai mult decât cel mai ieftin Logan. Cel mai scump Logan pe care îl poți cumpăra în acest moment vine în echiparea Prestige, cu motorul de 1.0 litri TCe 90 și cutie automată CVT. Echipat complet, un astfel de exemplar ajunge să coste 17.710 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kolesa.ru / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide