Rușii au un nou SUV: Lada X-Cross 5 debutează în Rusia și are la bază un SUV chinezesc – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 apr. 2023 Știri auto

Rușii au un nou SUV intitulat Lada X-Cross 5, bazat pe un SUV chinezesc. Ce oferă cel mai nou model destinat pieței din Rusia?

Știm foarte bine că, din cauza invaziei Ucrainei, Rusia a pierdut producătorii occidentali care aveau active în țară. Printre acești producători se numără și Renault, care avea acțiuni în AvtoVAZ, constructor cunoscut și sub numele de Lada. Acum că a pierdut suportul francezilor de la Renault, compania rusă apelează la chinezi pentru a lansa un nou model pe piața locală, conform Carscoops.

Rezultatul este noul SUV Lada X-Cross 5, care a fost dezvăluit la o conferință a dealerilor AvtoVAZ din Soci, Rusia. Cu toate acestea, crossover-ul este în esență un SUV chinezesc FAW care a primit alte sigle pentru piața rusă.

La baza noului model Lada X-Cross 5 stă FAW Bestune T77, un SUV compact care a fost lansat inițial în China în 2018. Acesta măsoară 4.525 mm în lungime. Din 2020, modelul a început să fie exportat și în Rusia, iar acum SUV-ul chinezesc este vândut sub logo-ul Lada.

Designul noului model Lada X-Cross 5 este identic cu cel al SUV-ului chinezesc

Din fotografiile distribuite de Maxim Kadakov pe Telegram putem observa că singura diferență dintre Lada X-Cross 5 și FAW Bestune T77 este emblema. Toate panourile exterioare și interioare sunt identice, inclusiv cockpitul digital cu două ecrane.

Același lucru este valabil și pentru motorul turbo pe benzină de 1,5 litri. Propulsorul care echipează noul SUV produce 160 CP, trimițând puterea către puntea față printr-o manuală cu șase trepte sau o automată cu șapte rapoarte. Acest grup motopropulsor este semnificativ mai modern în ceea ce privește tehnologia și specificațiile în comparație cu opțiunile mai vechi de motorizare oferite de Lada.

Spre deosebire de FAW Bestune T77, care este fabricat în China, Lada X-Cross 5 pentru piața rusă va fi produs la uzina AvtoVAZ din Sankt Petersburg, care a fost deținută anterior de Nissan.

Lada nu este singurul producător auto rus care oferă acum modele chinezești redenumite. La sfârșitul anului 2022 a fost readus la viață brandul Moskvitch, companie care a adus pe piața rusă propria versiune a SUV-ului chinezesc JAC JS4.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Maxim Kadakov / Telegram, Auto Media/YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide