S-a deschis Transfăgărășanul. Intervalul orar în care șoferii au acces

Autor: Elena Luchian 28 iun. 2021 Știri auto

S-a deschis Transfăgărășanul pentru toate categoriile de autovehicule. Până unde au acces șoferii și care este intervalul orar în care le este permis să circule pe șoseaua aflată la mare altitudine?

GALERIE FOTO

Luni, 28 iunie, ora 14:00, s-a deschis Transfăgărășanul. Ceea ce TopGear numea “cel mai frumos drum din lume” nu mai este acoperit de stratul gros de zăpadă cu care s-au confruntat drumarii săptămâni la rând. Astfel, șoferii vor putea parcurge de acum distanța dintre Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+00 – km 130+800).

Este anunțul făcut de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conducătorii auto trebuie să știe că au voie acolo doar pe timp de zi, în intervalul orar 07:00 – 21:00. Pe timp de noapte, șoseaua aflată la altitudine va rămâne închisă. Restricțiile sunt valabile pentru toate categoriile de autovehicule.

Circulația rutieră pe Transalpina s-a redeschis în urmă cu două săptămâni.

S-a redeschis Transfăgărășanul, deși, la mijlocul lunii iunie, zăpada ajungea chiar și la 6 metri înălțime

În momentul începerii acțiunilor de deszăpezire, drumarii nu puteau estima momentul în care Transfăgărășanul se va redeschide.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo, intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, spunea Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri Brașov, în urmă cu o lună și jumătate.

Instabilitatea atmosferică din zonă poate duce în continuare la apariția de fenomene meteorologice spontane, care afectează vizibilitatea.

Autoritățile le recomandă șoferilor să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum. În zonă a fost semnalată prezența urșilor în repetate rânduri. Cei care ajung în zonă sunt sfătuiți să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze autoritățile.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide