S-a lansat noul Audi A3 Sedan. Este cel mai elegant membru al familiei A3 – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 21 apr. 2020 Știri auto

Audi a lansat primele imagini și informații oficiale despre noul A3 Sedan, aflat acum la a doua generație.

După cum era de așteptat, noul A3 Sedan se bazează pe cel mai recent model A3 Sportback, adoptând designul său proaspăt, tehnologia modernă, precum și noile motoare și șasiu.

Având la bază platforma actualizată MQB Evo, noul Audi A3 Sedan este cu 40 mm mai lung decât predecesorul său, măsurând în total 4.500 mm. Ampatamentul rămâne neschimbat, în timp ce lățimea a crescut cu 20 mm până la 1.820 mm și înălțimea a crescut cu 10 mm la 1.430 mm.

Ca urmare a acestor modificări și a poziției scaunului șoferului, sedanul compact oferă cu 20 mm mai mult spațiu. Capacitatea portbagajului rămâne neschimbată: 425 litri.

Nu este prea mult de comentat când vine vorba de stil, deoarece singura schimbare în comparație cu A3 Sportback este partea din spate care este specifică stilului sedan – chiar și farurile din spate sunt identice. Sedanul este cu 150 mm mai lung decât hatchback-ul, ceea ce contribuie la un profil mai elegant și o aerodinamică sporită.

În interior, tabloul de bord este identic cu al lui A3 Sportback, având același panou de instrumente digitale de 10,25 inchi și un display central de 10,1 inci MMI, cu funcție tactilă.  Sistemul MMI are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment. Capacitatea acesteia de procesare este de trei ori mai mare decât a predecesorului și sistemul prelucrează toate funcțiile de conectivitate, inclusiv de telefonie și serviciile Audi connect, la viteză LTE Advanced. Este integrat, de asemenea, un hotspot WiFi.

La lansare, modelul Audi A3 Sedan va oferi un motor TFSI și un motor TDI. Unitatea oferită în nivelul de intrare este 35 TFSI, care este codul Audi pentru un motor pe benzină turbo cu 1,5 litri, la 150 CP. Motorul este disponibil cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte.

Cealaltă variantă este un motor turbo diesel de 2,0 litri TDI de 150 CP oferit exclusiv cu cutie de viteze automată.

Pentru  Germania și alte piețe europene Audi va începe pre-vânzarea noului A3 Sedan la sfârșitul lunii aprilie, livrările urmând să înceapă în vară. Prețurile încep de la 27.700 de euro.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide