S-a lansat primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit prin card bancar

S-a lansat primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit prin card bancar

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

eGo este primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit de o bancă. Toate maşinile disponibile sunt autovehicule BMW i3, iar serviciul eGo este accesibil printr-o aplicaţie dedicată, care permite localizarea şi rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia maşinii este înlocuită exclusiv de un card bancar contactless.

Utilizatorii vor putea localiza şi rezerva maşina cea mai apropiată de locaţia în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric şi, mai ales, unde pot găsi staţiile de încărcare.

Maşinile pot fi ridicate şi lăsate în orice punct al Bucureştiului, dar există totuşi recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală şi de nord a Bucureştiului). Clienţii care vor lăsa maşinile conectate la una dintre staţiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului pot fi consultate prin aplicaţie; acestea vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Tariful de baza pentru clientii retail BCR va fi 10 lei „pornirea” (cost fix per cursa) plus 0,4 lei/minut tva inclus, putand fi cumparate segmente de cate jumatate de ora.

Maşinile puse la dispoziţie pot transporta până la 4 persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate şi oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, având un  motor de cu o putere maximă 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

 Comentarii
Inchide