Un șofer s-a prezentat la RAR cu un Volkswagen Golf aflat într-o stare jalnică – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 sept. 2022 Știri auto

Un șofer a ajuns la RAR pentru a-și redobândi talonul. Inspectorii au descoperit modificări ilegale și defecțiuni ale mașinii.

Astăzi avem încă un caz prezentat de cei de la Registrul Auto Român. De data aceasta este vorba despre un șofer care s-a prezentat la RAR Bacău pentru a-și redobândi certificatul de înmatriculare. Cu toate acestea, lucrurile nu au decurs conform planurilor sale.

Știm că există foarte multe mașini în stare precară pe drumurile din România. Este o situație care rezultă atât din lipsa banilor, dar și din pur dezinteres sau inconștiență. Vedem la tot pasul mașini ruginite, cu probleme la motor sau, mai grav, la sistemul de frânare sau de direcție.

S-a prezentat la RAR cu gaură în prag

Un exemplu de mașină periculoasă pentru bunăstarea ocupanților, dar și cea a celorlalți participanți la trafic este cea despre care vorbim astăzi.

Șoferul care a venit cu această mașină la RAR Bacău s-a prezentat pentru a recupera talonul mașinii. Inginerii nu au avut aceeași părere, așa că respectivul a rămas și fără ITP.

Motivele sunt mai multe, nu doar unul. În primul rând, probabil că inginerii nu au fost foarte mulțumiți să vadă artificiul pe care sistemul de evacuare îl avea. Mașina avea o valvă de bypass care redirecționa gazele de evacuare. Astfel, ele nu mai ieșeau prin toba finală, ci înainte de aceasta. Acest lucru face ca mașina să fie mai zgomotoasă.

Pe lângă această modificare ilegală, starea tehnică a mașinii nu era tocmai în regulă. Pragurile erau foarte ruginite. Atât de ruginite încât erau străpunse.

O altă problemă au reprezentat-o anvelopele. Acestea erau complet uzate. Calea de rulare mai avea doar o mică parte din ceea ce ar trebuie să asigure aderența, atât pe carosabil uscat, cât și pe cel ud. În perioada aceasta, când ploile sunt mai abundente, astfel de anvelope nu pot duce decât la acvaplanare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide