S-a stins din viață Sabine Schmitz, regina de la Nurburgring

Autor: Elena Luchian 17 mart. 2021 Știri auto

Lumea sporturilor cu motor este în doliu. S-a stins din viață Sabine Schmitz, supranumită “Regina de la Nurburgring”. Sabine avea 51 de ani.

GALERIE FOTO

Sabine Schmitz a pierdut lupta cu o boală cruntă. Aceasta suferea de cancer din 2017.

Fost pilot și prezentator Top Gear, Sabine Schmitz este femeia care a câștigat de două ori cursa de 24 de ore de la Nurburgring, în 1996, alături de Johannes Scheid și Hands Widmann, la volanul unui BMW M3. A repetat performanța în anul următor, când a făcut echipă cu Jurgen Tiemann și Peter Zakowski.

Ea se identifica, pur și simplu, cu “Iadul Verde”. Ani la rând a purtat la gât un medalion cu forma celebrei piste, cunoscută ca fiind cea mai dură din lume. (vezi GALERIA FOTO).

Sabine Schmitz, singura femeie care a câștigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring

I se spunea “Regina e la Nurburgring”, după ce parcursese circuitul de peste 20.000 de ori. Pe site-ul oficial al circuitului a apărut mesajul de rămas-bun: „Nurburgring și-a pierdut cel mai faimos pilot de curse. Sabine Schmitz ne-a părăsit prea repede după o lungă suferință. Ne va fi dor de ea și felul ei vesel de a fi. Odihnește-te în pace, Sabine!”

Reprezentanții Formula 1 o numesc “o forță a naturii care a inspirat o nouă generație de pasionați de motorsport”.

“Era o persoană minunată, puternică, amuzantă”, spune prezentatorul Top Gear, Chris Harris, despre Sabine.  Ediția de duminică a emisiunii îi va fi dedicată Reginei de la Nurburgring.

În ciuda problemelor de sănătate, în mai 2018, Sabine Schmitz și-a mai trecut în cont un record. Sub comanda sa, Skoda Kodiaq RS a devenit cel mai rapid SUV cu șapte locuri în “Iadul Verde” de la Nurburgring. Mașina cu motor 2.0 BiTDI și 240 de cai putere a parcurs atunci un tur de circuit în 9 minute și 29,84 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide