Cel mai puternic SUV de la Skoda, Kodiaq RS, retras din producție. Care este motivul?

Autor: Promotor 07 sept. 2020 Știri auto

Cel mai puternic SUV de la Skoda, Kodiaq RS va fi retras din producție. De vină sunt emisiile mari ale SUV-ului de performanță.

GALERIE FOTO

Skoda intenționează să resolve problema noxelor odată cu lansarea versiunii facelift a modelului. Skoda Kodiaq RS are motor BiTDI de 2.0 litri, care dezvoltă 240 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie automata DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală.

Potrivit datelor oficiale, mașina are emisii de 163 de grame de dioxid de carbon pe kilometri. Valoarea depășește cu mult normele impuse de la 1 ianuarie 2021 la nivel de gamă: 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. Pentru a evita sancțiuni financiare uriașe, Skoda a recurs la retragerea versiunii de top.

Skoda Kodiaq RS (4)

GALERIE FOTO

Aceasta va reveni în gamă odată cu lansarea modelului facelift. Pentru a reduce nivelul de noxe, Skoda ar putea alege pentru viitorul său Kodiaq RS un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acest lucru s-ar putea întâmpla în ciuda faptului că oficialii Skoda au respins anterior ideea.

În România, SUV-ul de performanță, dezvăluit în toamna anului 2018 la Salonul Auto de la Paris, are un preț de pornire de 45.133 de euro.

Skoda Kodiaq RS, cel mai rapid SUV cu șapte locuri la Nurburgring

Skoda Koadiq RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde și atinge o viteză maximă de 221 km/h. Sunt parametri care au făcut SUV-ul să fie cel mai rapid cu șapte locuri pe circuitul de la Nurburgring. Recordul a fost înregistrat chiar înainte de lansarea oficială. Pe parcursul turului rapid, la volan s-a aflat pilotul german Sabine Schmitz. Sabine este singura femeie care a câștigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Kodiaq RS este primul model al constructorului din Mlada Boleslav echipat cu jante de 20 de inci. Motorul 2.0 BiTDI este și cel mai puternic diesel din istoria companiei. Este motorul care pune în mișcare și Tiguan 2.0 BiTDI 4MOTION.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide