S-au finalizat lucrările de reabilitare la podul de la Azuga – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 30 oct. 2021 Știri auto

Lucrările de reabilitare efectuate la podul de la Azuga, situat pe DN1-Valea Prahovei, la km 135+332, au fost finalizate înainte de termenul preconizat.

Drept urmare, au fost ridicate restricţiile de circulație în zonă pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Termenul inițial estimat pentru finalizarea lucrărilor fusese fixat pentru 15.12.2021. Însă, datorită ritmului de lucru susținut al antreprenorului, reparațiile capitale au fost încheiate mai devreme cu două luni.

Practic, după mai mai bine de cinci luni în care au fost obligați să circule deviat pe ruta ocolitoare DN1A prin Cheia şi Săcele, transportatorii de mărfuri vor putea circula din nou pe DN 1 Ploieşti-Braşov, însă doar pe timpul nopţii şi numai în timpul săptămânii.

Lucrările pregătitoare în vederea demarării reabilitării podului peste pârâul Azuga au început la data de 12 aprilie 2021, iar din 5 mai au fost instituite restricţii de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane.

Construit în anii ’30, podul de la Azuga ar fi trebuit reabilitat încă de acum trei ani, însă lucrările au fost întârziate din cauza relocării utilităţilor.

În același timp, Regionala de Drumuri şi Poduri Braşov anunţă montarea unor noi covoare asfaltice pe tronsonul de munte pe șoseaua DN1A, în special în zona lucrărilor de consolidare de la Babarunca, la km 168, acolo unde se circulă semaforizat.

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide