Saab s-ar putea întoarce, dar sub altă formă. Am putea vedea un model electric cu aproape 1.000 KM de autonomie

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iul. 2023 Știri auto

Saab ar putea fi readus la viața, dar sub o altă formă. Spiritul brandului suedez ar putea fi readus printr-un model electric ce se laudă cu autonomii de aproape 1.000 de kilometri.

Saab a fost și probabil că încă este un brand îndrăgit de pasionații de mașini. Era un producător căruia îi plăcea să facă lucrurile puțin altfel dar, după falimentul din 2010, activele producătorului suedez au fost cumpărate de NEVS (New Electric Vehicle Sweden).

NEVS a început să lucreze la o versiune electrică a lui Saab 9-3 (numită 9-3EV). În ciuda acestui lucru, NEVS 9-3EV nu a ajuns niciodată în stadiul de producție în masă. Evergrande Group, o companie cu sediul în China, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni și, în cele din urmă, a achiziționat în totalitate NEVS. În această perioadă, conglomeratul chinez s-a confruntat cu o serie de probleme financiare care l-au determinat să dorească să renunțe la producătorul de automobile recent achiziționat. Pentru a preveni falimentul, NEVS a anunțat că va intra în „modul de hibernare” și va concedia 95% dintre angajați.

Spiritul Saab ar putea fi readus la viață

Conform InsideEVs, chiar dacă a anunțat acest plan de hibernare, NEVS a prezentat modelul Emily GT la începutul acestui an. Acesta are dimensiuni comparabile cu Tesla Model S și este echipat cu un pachet de baterii de 175 kWh cu care țintește o autonomie situată în jurul a o mie de kilometri. De asemenea, mașina este echipată cu patru motoare electrice. Prezentarea lui Emily GT a avut ca scop dezvăluirea tehnologiei companiei și atragerea de investitori pentru a salva compania.

Într-un raport recent realizat de Saab Planet, planul echipei a funcționat. Un investitor necunoscut a semnat o scrisoare de intenție de cumpărare pentru proiectul Emily. În cadrul acordului de cumpărare, unitatea de asamblare din Trollhättan, Suedia, va începe din nou producția. Probabil că în perioada următoare vor apărea mai multe informații, dar deocamdată spiritul Saab a primit încă o șansă la viață.

Emily GT păstrează câte ceva din fostele modele Saab, cum ar fi plafonul care dă impresia că plutește, linii destul de puternice, fapt care ne aduce aminte de sedanul 9-5.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Saab Head YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide