NEVS a început să producă în China o maşină electrică pe platforma Saab 9-3

Autor: ProMotor 09 iul. 2019 Mașini electrice
NEVS a început să producă în China o maşină electrică pe platforma Saab 9-3

National Electric Vehicle Sweden a început producţia unui sedan pur electric bazat pe platforma vechiului model SAAB 9-3 la fabrica sa din oraşul chinez Tianjin, informează Autonews.com.

Lansarea acestui model va accelera programul NEVS de a începe producţia în mai multe oraşe din China, informează compania mamă NEVS, China Evergrande Group.

Fabrica din Tianjin poate produce aproximativ 50.000 de maşini electrice pe an. Alte detalii despre noul model nu au fost divulgate presei.

Platforma SAAB 9-3 a făcut parte din activele pe care NEVS le-a achiziţionat de la constructorul suedez falimentar în 2012.

Evergrande Group, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, a cumpărat în ianuarie 2019 o participaţie de 51% în NEVS pentru suma de 932 de milioane de dolari.

Gigantul chinez a început să-şi diversifice activităţile şi a intrat pe piaţa chineză de maşini electrice printr-un şir de achiziţii. Pe lângă NEVS, a cumpărat furnizorul de baterii electrice CENAT New Energy din Shanghai, dar şi doi producători străini de motoare electrice – Protean Holdings din Marea Britanie şi e-Traction din Olanda.

În luna iunie, Evergrande Group a semnat parteneriate cu o serie de autorităţi locale pentru a produce maşini electrice, baterii şi motoare electrice în Guangzhou şi Shenyang, în urma unor investiţii totale de peste 60 de miliarde de dolari.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide