Ce salarii iau un agent, un ofițer de poliție și un polițist local? Poză cu fluturașul de salariu

Autor: David Andrei 21 sept. 2020 Știri auto

Salariul unui polițist, subiect tabu. Dar ce salarii au, de fapt, un agent de poliție, un ofițer și un polițist local? Ce scrie pe fluturașul de salariu?

GALERIE FOTO

Un agent de poliție debutant în 2020 a primit un prim salariu în valoare de 3.161 de lei. În această sumă intră și norma de hrană de 986 de lei. Se daugă și un spor de 331 de lei pentru că polițistul care și-a dezvăluit salariul a lucrat într-un weekend. Astfel, în contul său a ajuns o sumă totală de 3.492 de lei.

Un ofițer de poliție debutant a primit pentru luna trecută 3385 de lei, fără weekend-uri și fără ture de noapte. La această sumă se adaugă 326 de lei bani de chirie. O sumă extrem de mică pentru cei care vor să-și închirieze chiar și o garsonieră.  Suma totală ajunge astfel la 3711 lei.

Agent șef adjunct de poliție din operativ primește 3.773 de lei lunar. Cel care a dezvăluit cât câștigă a ajuns însă, la 4.465 de lei, cu ture de noapte și de weekend. Aici intră 514 lei pentru două weekend-uri lucrate pe luna august. Are 278 de lei pentru echipament, bani care dispar din fluturașul de salariu dacă polițistul primește echipamentul de la Administrativ. Fără turele suplimentare și fără banii de echipament, salariul efectiv ar fi de 3.773 de lei.

Un ofițer de poliție cu 10 ani vechime a primit pentru luna trecută 4.868 de lei. Pe fluturașul de salariu apar însă și 319 lei, echivalentul al unui spor de weekend (16 ore lucrate in zile nelucrătoare) și 163 de lei – norma de echipament, ajungând, în final, la un total 5.350 de lei.

Ce salarii primesc poliștii locali? Acesta este fluturașul de salariu

Un polițist local cu 5 ani vechime a primit luna aceasta pentru august 3.371 de lei, cu 480 de lei normă de hrană inclusă. Pentru că a lucrat ture de noapte, polițistul local a mai primit 461 de lei, ajungând la 3.832 de lei pe luna august.

Salariu politist local fluturasul de salariu

Sumele au fost făcute publice în cel mai recent vlog al polițistului Tavi Perțea. Acesta povestește că primul său salariu, în urmă cu 10 ani, ca ofițer de poliție, a fost de 1450 de lei. Acesta își amintește că toți colegii săi erau supărați din cauza tăierilor salariale cu 25%. El era singurul fericit că tocmai își primise primul salariu.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide