Salonul Auto București 2022 – Mulți cai putere și mașini una mai tare ca cealaltă

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2022 Știri auto

Salonul Auto București este în plină desfășurare și va fi până la sfârșitul săptămânii. Iată ce mașini puteți vedea în cadrul ediției din 2022 a salonului.

Ediția din acest an Salonului Auto București este în plină desfășurare. Salonul Auto București 2022 a luat startul joi, 6 octombrie, și va ține până duminică, 16 octombrie. Evenimentul va avea loc în Pavilionul B2 și zona exterioară aferentă. În cadrul acesteia vor fi prezentate cele mai noi modele și tehnologii din domeniul auto. Dar ce veți putea vedea? Pe scurt: mulți cai și mașini de toate felurile.

Salonul Auto București 2022 – Ce am putut vedea?

În acest weekend a făcut și noi o vizită la Romexpo pentru a vedea atracțiile evenimentului.

Am putut vedea mașini foarte interesante, de la supercar-uri de sute cai putere, la SUV-uri colosale, precum Ford Bronco. Vom mai avea de așteptat până să îl vedem în configuratorul Ford din România, dar cine își dorește acum un astfel de model îl poate obține prin intermediul firmelor care aduc astfel de mașini. Dacă Bronco-ul este prea mare, am putut să vedem și un Suzuki Jimny. Micul SUV are, la fel ca Bronco, tracțiune integrală, dar nu are nici pe departe aceleași dimensiuni impozante pe care le are SUV-ul american.

La capitolul cai putere există destule atracții. Spre exemplu, un Mercedes AMG GT Black Series. Un astfel de exemplar este folosit pe post de safety car în Formula 1. Cea mai dinamică variantă a lui AMG GT are sub capotă un motor V8, care produce 730 de cai putere. Sprintul 0-100 are loc în doar 3,2 secunde și, în ciuda pachetului aerodinamic agresiv, mașina atinge o viteză maximă de 325 km/h. Prețul unei astfel de mașini sare de 300.000 de euro.

Poate că una dintre cele mai inedite apariții a fost o Mazda MX5 NB modificată să arate ca Lighting McQueen din filmul Cars.

Salonul Auto București rămâne deschis până duminică, 16 octombrie, ora 18:00.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide